mola Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) To ja jeszcze podrzucę przepis bardzo "kawalerski" z moich ukochanych mojewypieki.com 280g masła orzechowego 1 duże jajo 1/3 szklanki cukru. Zmiksować aż masa będzie "do lepienia" (kitchen aidem jakoś minutę dwie), lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (powinno wyjść koło 15). Rozpłaszczyc widelcem. Piekarnik 180C, 12 minut albo minutkę dwie dłużej aż będą rumiane. Robi się doslownie 5 minut, a mój syn uwielbia. Pełny opis tu: https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez mola 2 Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 8 minut temu, mola napisał: To ja jeszcze podrzucę przepis bardzo "kawalerski" z moich ukochanych mojewypieki.com 280g masła orzechowego 1 duże jajo 1/3 szklanki cukru. Zmiksować aż masa będzie "do lepienia" (kitchen aidem jakoś minutę dwie), lepić kulki wielkości orzecha włoskiego (powinno wyjść koło 15). Rozpłaszczyc widelcem. Piekarnik 180C, 12 minut albo minutkę dwie dłużej aż będą rumiane. Robi się doslownie 5 minut, a mój syn uwielbia. Pełny opis tu: https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciastka-orzechowe Gdyby mi się chciało jechać do sklepu to już dziś bym ten eksperyment popełnił. Cytuj
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 Godzinę temu, andyopole napisał: Gdyby mi się chciało jechać do sklepu to już dziś bym ten eksperyment popełnił. No co masla orzechowego brak? Nie wiedzialam, ze istnieje dom w usa bez słoika upchnietego gdzies w kuchni Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 8 minut temu, pelasia napisał: No co masla orzechowego brak? Nie wiedzialam, ze istnieje dom w usa bez słoika upchnietego gdzies w kuchni Jak widzisz jest to mozliwe. Zawsze bylem rebel i niech juz tak zostanie. ....Aż wstałem i poszedłem zobaczyć, znalazłem tylko słoiczek nutelli kupiony chyba ze dwa lata temu. 1 Cytuj
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm... Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 6 minut temu, pelasia napisał: A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm... Nutella? Cytuj
katlia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 20 minut temu, pelasia napisał: A ja sie zastanawiam czym by tu maslo orzechowe zastapic. Zjem od czasu do czasu ale fanem wypiekow o jego smaku nie jestem. Hmm... Almond butter? Cytuj
pelasia Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 Z nutelli to by sie nalesnik zrobił! Chyba jedynie, jak katlia wspomniala, maslo migdalowe wchodzi w gre. Zobaczymy. Cytuj
andyopole Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 8 minut temu, katlia napisał: Almond butter? To jest myśl! Po poludniu poszukam pretekstu i pojade do sklepu. Część zrobie orzechowa a część mandlową. Cytuj
mola Napisano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2019 U mnie właśnie wjechało drożdżowe z brzoskwiniami 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.