Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A masz gdzieś zdjęcia?
Ja uwielbiam programy na HGTV o domach mobilnych i te wszystkie patenty, żeby wszystko zmieścić

085dace18d6fcf4111b98ef6c0fec389.jpg1db771ccac4728520f7a6c7b17332297.jpgd001e4a11aca5247b6eb2eef71bd453e.jpg73ebacad96b68967f5cd18a2458d3b86.jpga805c10bcf90c5fab976ff2a27c9e6e8.jpg

A prosze ;) moze dla niektorych to tylko mobile home ale na moje potrzeby jest wystarczajacy i ma wszystko czego oczekuje od domu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 5

Napisano
2 godziny temu, Patipitts napisał:

085dace18d6fcf4111b98ef6c0fec389.jpg1db771ccac4728520f7a6c7b17332297.jpgd001e4a11aca5247b6eb2eef71bd453e.jpg73ebacad96b68967f5cd18a2458d3b86.jpga805c10bcf90c5fab976ff2a27c9e6e8.jpg

A prosze ;) moze dla niektorych to tylko mobile home ale na moje potrzeby jest wystarczajacy i ma wszystko czego oczekuje od domu.

Super!

Ja się nie znam, ale czy to znacza, że  mobile home nie jest na kółkach? Jak taki przenosić...:blink:?

Napisano
Super!
Ja się nie znam, ale czy to znacza, że  mobile home nie jest na kółkach? Jak taki przenosić...:blink:?

Nasz przyjechal na lawecie ;) jak widac stoi na podwyzszeniu i w razie checi przewiezienia mozna spowrotem na lawete postawic. W jaki sposob dokladnie nie wiem bo akurat bylam w pracy jak stawiali.

Napisano
4 minuty temu, Zuza007 napisał:

Super!

Taki dom raczej nie służy do przenoszenia. Nazywa się "mobile" ponieważ jest budowany w fabryce i w dwóch, lub jednej części jest przywozony na miejsce budowy, podłączony do mediów i można się wprowadzać.

Napisano

Wygooglaj "mobile home trasport" i kliknij na images - na plaskiej semi-trailer sie je przewozi jako oversize load. Wiec one sa mobile ale ich przeniesienie to nie jest 5 minut jak przeciagniecie camping trailer.

Napisano

Dziękuję wszystkim, jestem teraz troszkę mądrzejsza :D.

To jeszcze jedno pytanie (o dom ze zdjęć). Sam dom jest super, ale "pale" na których stoi wyglądają tak sobie. Czy tę przestrzeń sie jakoś obudowuje (coś tak jak listwa przy szafkach kuchennych)?

Napisano
21 minut temu, Patipitts napisał:

Nasz przyjechal na lawecie ;) jak widac stoi na podwyzszeniu i w razie checi przewiezienia mozna spowrotem na lawete postawic. W jaki sposob dokladnie nie wiem bo akurat bylam w pracy jak stawiali.

I on przyjechał taki juz pieknie wykończony w środku?

Sorry za może durne pytania, ale nie spotkałam sie wcześniej z czymś takim a zaciekawiło mnie to.

Napisano
I on przyjechał taki juz pieknie wykończony w środku?
Sorry za może durne pytania, ale nie spotkałam sie wcześniej z czymś takim a zaciekawiło mnie to.

Tak wiec te pale beda zakryte. Bedzie zrobiony tzw skirting, tez sobie wrzuc w google :) kiedys obmurujemy zeby bylo stabilniej. Jak mowie jeszcze nie jest skonczone.
I tak, dom przyjechal tak jak jest w srodku z tym ze jest popoprawiane juz sporo bo w transporcie sie troche pouszkadzalo. Jeszcze jest pare drobiazgow do naprawienia.

• Like 1