andyopole Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Nawet państwa arabskie pozrywaly stosunki dyplomatyczne z Katarem. Coś musi być na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Przed chwilą mówili o tym w radio. Przeczytałam wcześniej post motorolnika i pomyślałam, że jasnowidz jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 1 godzinę temu, motorolnik napisał: Trochę zmieniając temat - twitter huczy od plotek, że w związku ze czwartkowym przesłuchaniem Comeya w sprawie Trumpa, w ramach postawienia mega zasłony dymnej i odciągnięcia uwagi opinii publicznej i mediów w środę dojdzie do zbrojnej interwencji w Katarze. Na razie zainteresowane strony zaczęły rozpylać wyprzedzającą propagandę w postaci wypowiedzi, że Katar wspiera terrorystów i islamski ekstremizm. Ciezko mi uwierzyc w zbieg okolicznosci... Ale coz, niektorzy wierza, ze ziemia jest plaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 6 godzin temu, motorolnik napisał: Trochę zmieniając temat - twitter huczy od plotek, że w związku ze czwartkowym przesłuchaniem Comeya w sprawie Trumpa, w ramach postawienia mega zasłony dymnej i odciągnięcia uwagi opinii publicznej i mediów w środę dojdzie do zbrojnej interwencji w Katarze. Na razie zainteresowane strony zaczęły rozpylać wyprzedzającą propagandę w postaci wypowiedzi, że Katar wspiera terrorystów i islamski ekstremizm. Tez czytalam o plotkach ze "cos" sie stanie w srode bo Trump "panicznie" boi sie przesluchaniem Comeya... chociaz te same zrodla twierdza ze Comey i tak nic waznego nie powie publicznie, ze te najpowazniesze sprawy beda dyskutowane w closed hearings. Nie wiem gdzie/czy w ogole jest to prawda, ale te plotki polityczne sa nie mala rozrywka w tej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 45 minut temu, katlia napisał: Tez czytalam o plotkach ze "cos" sie stanie w srode bo Trump "panicznie" boi sie przesluchaniem Comeya... chociaz te same zrodla twierdza ze Comey i tak nic waznego nie powie publicznie, ze te najpowazniesze sprawy beda dyskutowane w closed hearings. Nie wiem gdzie/czy w ogole jest to prawda, ale te plotki polityczne sa nie mala rozrywka w tej chwili Jak powiedziała moja ukochana Samantha Bee "Comey is kind of a turd, but at least he's an independent turd" Nie wiemy w jakim stopniu ta cała afera to szopka/zasłona dymna, ale IMO jest całkiem prawdopodobne że zeznania Comeya wpakują pomarańczowego w niemałe kłopoty. Comey nie ma nic do stracenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Oj tak. I Comey wpakuje Trumpa w turd po uszy. I can't wait. P.S. Samantha Bee rzadzi Edytowane 5 Czerwca 2017 przez katlia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Interwencję zbrojną w Qatarze trudno sobie w tym momencie wyobrazic z jednego względu... jest tam juz kilkanaście tysięcy zołnierzy amerykańskich. Od lat. Z bazy lotniczej w tym kraju USA przeprowadzają multum operacji w całym regionie. Obecne napięcie bardzo komplikuje sytuację Amerykanów na Bliskim Wschodzie i czynnikom rządowym w Pentagonie jak i w Departamencie Stanu w pierwszym rzędzie zalezy na deeskalacji. Niestety wydaje się, ze Prezydent działa wbrew tym czynnikom... rolę nadrzędną nadając nowo ozywionym stosunkom z rodziną Saudów kierującą "koalicją anytyterrorystyczną", która to dynastia postanowiła wykorzystac klimat po ostatniej wyzycie Trumpów w Rijadzie i wyrównac stare rachunki z Qatarem (obecny kryzys nie jest pierwszym tego rodzaju). Zatem mamy absolutystycznych Saudów i ich sojuszników, Qatar starający się podchodzic "obiektywnie" do spraw regionu (Al Jazeera), ale i byc moze tez po cichu wspierający Iran, mamy interesy amerykańskie w regionie którym to zamieszanie nie słuzy, no i wreszcie mamy Prezydenta Trumpa, który stosunki rodzinne i relacje osobiste przedkłada ponad to co mu próbują przekazac doradcy na briefingach... Będzie ciekawie. A czy Comney wpakuje Trumpa w kołopoty? Nie sądzę. Najprędzej się okaze, ze z duzej chmury media zrobią jeszcze większą chmurę, którą tą chmurę następnie panele specjalistów, prawników i zawodowych komentatorów będą analizowac tygodniami, podtrzymując nadzieje przeciwników prezydenta i rankingi oglądalności swoich kanałów informacyjnych, ale deszczu raczej z tego nie będzie... Wobec republikańskiego Kongresu i rozbitej opozycji nie mającej oferty dla konserwatywnego elektoratu obecnego Prezydenta, Trumpa moze wykończyc tylko dwie rzeczy - gospodarka (na co się nie zanosi, bo wbrew kasandrycznym oczekiwaniom wszystko wystrzeliło w górę), i tak zwane "deep state"... Czyli gdy nieopatrznie nastąpi na nogę ludziom, którzy tak naprawdę nadają tony w tym "biznesie"... A w tym obszarze zawsze był dosc sprytny. Zatem radziłbym się uzbroic w cierpliwośc, bo byc moze trzeba będzie jeszcze trochę poczekac na Prezydenta Pence'a 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Właśnie przeczytałam że Trump ma odwiedzić Polskę i ludzie w komentarzach już się ekscytuja że będzie zniesienie wiz. A jeśli chodzi o ten cały Qatar - cieszę się teraz że mój mąż jednak nie został tam wysłany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 5 godzin temu, Roelka napisał: Właśnie przeczytałam że Trump ma odwiedzić Polskę i ludzie w komentarzach już się ekscytuja że będzie zniesienie wiz. ludzie kompletnie nie znaja tego pojecia, coz...dajmy sie im pocieszyc.,... A tu komunikat bialego domu odnosnie wizyty: https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/06/09/statement-press-secretary-president-donald-j-trumps-upcoming-foreign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Jeżeli a propos visa waivers będzie taka sama szopka jak wczoraj z prezydentem Rumunii, (który nota bene dziwnym trafem przyjechał z wizytą do USA trzy tygodnie po tym jak "Diaper Don" Trump Jr ot tak sobie odwiedził właśnie Rumunię) to będzie niezły ubaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi