Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
28 minut temu, Xarthisius napisał:

Nie postuj 3 razy tego samego w roznych watkach. Daj szanse komus odpowiedziec...

A nie mówiłem?  Można otworzyć 50 dedykowanych wątków a suweren i tak swoje. :P

Napisano
1 godzinę temu, panlukasz napisał:

Czesc, tez zostalem wylosowany z nr 31k. Chce sie upewnic w sprawie wypelnienia wniosku ds260, otoz czy mam tlumaczyc na angielski nazwy moich pracodawcow, nazwe szkoly itp. czy wpisywac nazwy polskie? Bez polskich znakow oczywiscie.

Prosimy o zdawanie pytań związanych z wygraną w loterii w osobnym wątku: 

Napisano

Czesc. Chce sie upewnic w sprawie wypelnienia wniosku ds260, otoz czy mam tlumaczyc na angielski nazwy moich pracodawcow, nazwe szkoly itp. czy wpisywac nazwy polskie? Bez polskich znakow oczywiscie.

Napisano
49 minut temu, panlukasz napisał:

Czesc. Chce sie upewnic w sprawie wypelnienia wniosku ds260, otoz czy mam tlumaczyc na angielski nazwy moich pracodawcow, nazwe szkoly itp. czy wpisywac nazwy polskie? Bez polskich znakow oczywiscie.

Masz je tłumaczyć na j.angielski. 

I proszę zadawaj pytanie w innym temacie, Jackie podała linka do tego tematu. 

Napisano
4 godziny temu, panlukasz napisał:

Czesc. Moglby mi to ktos przetlumaczyc, bo nie wiem jak to wpisac w ds260  "liceum profilowane w Zespole Szkół Zawodowych im. Jana Ruszkowskiego"

Nikt w USA nie wie co to znaczy "liceum profilowane w Zespole Szkół Zawodowych" Na miejscu gdzie pytaja o high school/secondary education pisz Liceum Jana Ruszkowskiego albo Liceum Ruszkowskiego.

Napisano

Witam, mam pytanie , we wniosku ds 260 na ostatniej stronie jest pytanie czy ktoś pomagał w wypełnieniu aplikacji? Wypełniam dla 3,5 rocznej córki , czy mam zaznaczyć że tak i wpisać swoje dane jako osoby która pomagała i stopień pokrewieństwa?

Napisano
33 minuty temu, paan napisał:

Witam, mam pytanie , we wniosku ds 260 na ostatniej stronie jest pytanie czy ktoś pomagał w wypełnieniu aplikacji? Wypełniam dla 3,5 rocznej córki , czy mam zaznaczyć że tak i wpisać swoje dane jako osoby która pomagała i stopień pokrewieństwa?

Tak 

Napisano

Proszę o podpowiedź. Co wpisać w pytaniu : Czy posiadasz wszystkie szczepienia wymagane prawem USA?? Czytając forum niektórzy mówią ,że najlepiej zrobić badania i szczepienia przed samym interview ponieważ wiza ma ważność 6 miesięcy od daty badań  lekarskich. Czy należy wpisać w okienku ( dodatkowe informacje ) , że zrobię wymagane szczepienia po ustaleniu terminu interview ?? ( Bo przecież nie wiadomo czy w ogóle  zaproszą mnie na rozmowę z numerem 23 xxx ) I jak myślicie??