kzielu Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2020 7 minut temu, andyopole napisał: Jałowa, zbędne dyskusja. Dostaniesz pieczątkę w paszport, ktora przez rok jest tożsama z GC. Niepotrzebne deliberacje nad wysylaniem dokumentu pocztą. Martwilbym się bardziej jak doleciec do USA bo to może być problem. A dokladnie to w jaki sposob przekroczyc granice bo poki co jest zamknieta dla nie-obywateli i nie-rezydentow.
mvgda Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2020 31 minut temu, kzielu napisał: A dokladnie to w jaki sposob przekroczyc granice bo poki co jest zamknieta dla nie-obywateli i nie-rezydentow. liczę ze do połowy lipca otworzą granice a przynajmniej częściowo jak wcześniej np dla kanady, uk lub chorwacji gdzie będę mogła przeczekać te 14 dni przed lotem do us
mcpear Napisano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2020 9 hours ago, mvgda said: liczę ze do połowy lipca otworzą granice a przynajmniej częściowo jak wcześniej np dla kanady, uk lub chorwacji gdzie będę mogła przeczekać te 14 dni przed lotem do us O ile zrobią (co bynajmniej nie jest pewne) wtedy radziłbym Tobie jak najszybciej przyjeżdżać w celu aktywacji GC a nie czekać zbędne dni lub tygodnie. Gdyż ponowne zamknięcie może nastąpić równie niespodziewanie z dnia na dzień.. Tak więc załóżmy hipotetycznie, że otwierają 20 czerwca. Wtedy robiłbym wszystko co w mojej mocy aby 21ego, 22ego lub 23ego być w samolocie lecącym za Atlantyk. Odradzam wówczas czekanie do owej połowy lipca, gdyż może się okazać, że granice w międzyczasie zostaną znowu zamknięte. Bądź na taką ewentualność "mentalnie" gotowa
andyopole Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 Przypuszczam, mimo wszystko że Amerykanie zrobią coś w rodzaju prolongaty ważności wiz wszelakich. Europa to zrobiła.
mvgda Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 6 godzin temu, mcpear napisał: O ile zrobią (co bynajmniej nie jest pewne) wtedy radziłbym Tobie jak najszybciej przyjeżdżać w celu aktywacji GC a nie czekać zbędne dni lub tygodnie. Gdyż ponowne zamknięcie może nastąpić równie niespodziewanie z dnia na dzień.. Tak więc załóżmy hipotetycznie, że otwierają 20 czerwca. Wtedy robiłbym wszystko co w mojej mocy aby 21ego, 22ego lub 23ego być w samolocie lecącym za Atlantyk. Odradzam wówczas czekanie do owej połowy lipca, gdyż może się okazać, że granice w międzyczasie zostaną znowu zamknięte. Bądź na taką ewentualność "mentalnie" gotowa tak jak pisałam wcześniej, polecę w celu aktywowania gdy otworzą granice a do połowy lipca mam po prostu na to czas wyznaczony przez badania i ważność wizy
mvgda Napisano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 5 godzin temu, andyopole napisał: Przypuszczam, mimo wszystko że Amerykanie zrobią coś w rodzaju prolongaty ważności wiz wszelakich. Europa to zrobiła. a mnie z kolei się wydaje ze nie mamy na co liczyć w tej kwestii, np wizy j-1, które kończyły się w kwietniu zostały osobom które są obecnie w stanach przedłużone bo nie mają możliwości opuszczenia stanow, wątpię żeby dotyczyło to tez osób które w stanach nie są, najprawdopodniej będę musiała się w takim wypadku ubiegać o przedłużenie ważności wizy co wiąże się z ponownymi badaniami lekarskimi i ponowna zapłata 330$ dlatego chce tego uniknąć i aktywować jak tylko pojawi się okazja
cargool Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 Miło było ale się skończyło. Tyle w temaciehttps://deadline.com/2020/04/trump-executive-order-suspend-immigration-u-s-1202913270/Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Wiolettaa123 Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzień dobry, A co z osobami, które posiadają GC, są stałymi rezydentami, też nie będą mogli wjechać do USA?
mcpear Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 Nie. Dla rezydentów granica nie jest zamknięta. Ale musisz mieć GC a nie wizę imigracyjną.
Pawex1972 Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 10 godzin temu, cargool napisał: Miło było ale się skończyło. Tyle w temaciehttps://deadline.com/2020/04/trump-executive-order-suspend-immigration-u-s-1202913270/ Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Ciekawe czy program DV2020 doprowadzą honorowo do końca czy zmielą nas w "niszczarce dokumentów"? Jest szansa, że po wyborach i ustaniu nieco pandemii ten kowboj i szybki pistolet nieco ochłonie i przywróci przerób wniosków DS260.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.