kzielu Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 6 minut temu, PannaMarianna napisał: Czy znana jest jakaś data, do której na tę chwilę wstrzymane są loty z Europy do USA? Mam narzeczonego w Cali i kompletnie nie wiem kiedy mam w ogóle mieć nadzieje na lot do niego (na wizie turystycznej). Majowe plany dawno stały się nieaktualne. Teraz ceny na lipiec poszły dość mocno w dół i chciałabym kupić bilet, ale czy to ma sens? Dobija mnie to, bo wszystko to jeden wielki znak zapytania. Jak wygląda sytuacja w okolicach bay area? Czy jest już luźniej? Można mieć nadzieję, że w lipcu będzie już lepiej? Rozumiem ze mowisz o ograniczeniu wstepu dla podroznych z EU bo loty nie sa wstrzymane - zadnych informacji nie ma, sa pogloski ze obostrzenia zostana przedluzone ale konkretow zadnych nie ma.
PannaMarianna Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 1 minutę temu, kzielu napisał: Rozumiem ze mowisz o ograniczeniu wstepu dla podroznych z EU bo loty nie sa wstrzymane - zadnych informacji nie ma, sa pogloski ze obostrzenia zostana przedluzone ale konkretow zadnych nie ma. Tak, dokładnie o tym mówię. Loty w ograniczonym stopniu, ale odbywają się, z tym, że ja nie mam żadnych podstaw, abym została wpuszczona. W marcu ogłoszono ban na 30 dni, później został przedłużony do jakiejś konkretnej daty czy do odwołania? Strasznie kiepskie czasy dla osób w związkach na odległość...
Jackie Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 41 minut temu, PannaMarianna napisał: W marcu ogłoszono ban na 30 dni, później został przedłużony do jakiejś konkretnej daty czy do odwołania? Niestety nie wiemy.
mcpear Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 3 hours ago, PannaMarianna said: W marcu ogłoszono ban na 30 dni, później został przedłużony do jakiejś konkretnej daty czy do odwołania? W oficjalnym tekście zakazu jest to ban bezterminowy - wymaga odwołania oddzielną decyzją. Czyli jest "do odwołania". 30 dni to chyba tylko były medialne newsy a może pochodziły z tweetera. On samego początku było to "do odwołania". A propos zamknięcie Polskich granic i polskiej przestrzeni powietrznej w Polsce też obowiązuje "do odwołania"
PannaMarianna Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 3 godziny temu, mcpear napisał: A propos zamknięcie Polskich granic i polskiej przestrzeni powietrznej w Polsce też obowiązuje "do odwołania" W Polsce 1 czerwca ruszają loty krajowe, w kolejnym etapie loty międzynarodowe, więc jest bardzo duża szansa, że w lipcu polecę do miast, z których bez problemu dostałabym się do San Francisco, czyli Frankfurt, Monachium, Amsterdam, Zurych. Tylko teraz kwestia otwarcia USA dla turystów. Ale niestety pozostaje mi tylko wróżenie z fusów oraz cierpliwość
andyopole Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Tesciowa kolegi, ktora miala wrocic do Polski w marcu kupila bilet na 17 czerwca, United na trase: PDX-DEN-ORD-WAW. Kolega obiecal zadeklarowal dac na msze jesli odlot sie powiedzie, bo gwarancji nie ma zadnych.
andyopole Napisano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2020 O ile UE nie zakażeń wlotu smerykanom...
agatenka Napisano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2020 2 godziny temu, PiciuK napisał: https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosci/lot-wznowi-od-1-lipca-rejsy-do-usa-8916.html To juz raczej nieaktualne: Odwołane loty nie tylko lipcowe ale i na sierpień. Chociaz gdzies przeczytalam ze to niby awaria systemu...
mcpear Napisano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2020 U mnie w rodzinie na 19 sierpnia też dostali już powiadomienie z LOTu o odwołaniu lotu WAW-LAX
Robert1992 Napisano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2020 Ciekawe kiedy znowu samoloty zaczną latać na trasie PL-US....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.