Xarthisius Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Napisano 30 Września 2022 21 minutes ago, vlade said: No i cała rodzina już obywatele. Moge spalić te segregatory papierów imigracyjnych z 20 lat? Mnie Ojciec nauczyl nic z "dokumentacji" nigdy nie wyrzucac. Raz juz nawyk sie przydal, bo musialem lokalnemu IRS udowadniac w 2020, ze w grudniu 2016 mieszkalem w TX. Do dzis mam umowe najmu I faktury za wynajem... Cytuj
vlade Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Napisano 30 Września 2022 8 minutes ago, Xarthisius said: Mnie Ojciec nauczyl nic z "dokumentacji" nigdy nie wyrzucac. Raz juz nawyk sie przydal, bo musialem lokalnemu IRS udowadniac w 2020, ze w grudniu 2016 mieszkalem w TX. Do dzis mam umowe najmu I faktury za wynajem... Ja mam z tym duży problem, obsesje. Znaczy z wyrzucaniem starych papierów. Mam maile z czasu jak byłem studentem, mbox’y z Unixowego serwera który był dostępny tylko w trybie tekstowym. Mam ksera notatek dziewczyny z mojego roku, jednej z dwojga. Mam komputery z lat 80-tych — ale te przynajmniej zyskują na wartości. Cytuj
andyopole Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Napisano 30 Września 2022 Godzinę temu, vlade napisał: No i cała rodzina już obywatele. Moge spalić te segregatory papierów imigracyjnych z 20 lat? Porządki w papierach robię zazwyczaj między Christmas a Nowym Rokiem, wtedy nie pracujemy. Więc coś z tych kwitów pójdzie na przemiał. Może jednak zostawić wnukom, niech wiedzą że dziadkowi lekko nie było? Cytuj
ilon Napisano 30 Września 2022 Autor Zgłoś Napisano 30 Września 2022 2 hours ago, vlade said: Ja mam z tym duży problem, obsesje. Znaczy z wyrzucaniem starych papierów. Mam maile z czasu jak byłem studentem, mbox’y z Unixowego serwera który był dostępny tylko w trybie tekstowym. Mam ksera notatek dziewczyny z mojego roku, jednej z dwojga. Mam komputery z lat 80-tych — ale te przynajmniej zyskują na wartości. To juz sie zalicza chyba jako digital hoarder Ja tak samo jak Roelka, wyrzucilam takie malo wazne rzeczy i zostawilam zatwierdzone petycje albo jakies dokumenty co sie moga przydac. Akurat dobrze ze zostawilam moja wypelniona petycje n400 bo kilka dni temu wypelnialam global entry i na kilka pytan mialam sciage Cytuj
czarex Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Napisano 30 Września 2022 18 hours ago, ilon said: @czarex ja uzywalam tego: https://www.visajourney.com/timeline/citlist.php?op5=5,10,11 Przefiltruj sobie zeby pokazalo Ci tylko twoje local CIS office. Dzieki. Wg tego są podane tylko 2 sprawy z El Paso z tego roku i przysięga była po miesiącu-dwoch... :/ Mozna do nich (USCIS) jakoś mejla napisać czy coś i się spytać co się dzieje? Cytuj
czarex Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Napisano 30 Września 2022 7 hours ago, vlade said: No i cała rodzina już obywatele. Moge spalić te segregatory papierów imigracyjnych z 20 lat? 20 lat??? wow... Jakim sposobem aż tyle?? U mnie pierwsze podejście do emigracji było w grudniu 2011 do Kanady... Mieszkałem tam do polowy 2015 a potem od lutego 2016 na zielonej karcie w USA... 20 lat temu to jeszcze w ogólniaku byłem i myślałem ze polska być moim przeznaczeniem i po co wyjeżdżać... Cytuj
maverick96 Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Napisano 30 Września 2022 8 hours ago, czarex said: Dzieki. Wg tego są podane tylko 2 sprawy z El Paso z tego roku i przysięga była po miesiącu-dwoch... :/ Mozna do nich (USCIS) jakoś mejla napisać czy coś i się spytać co się dzieje? Napisz do swojego US Representative. U mojej zony pomoglo i w ciagu dwoch tygodni sprawa ruszyla z kopyta. Cytuj
vlade Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Napisano 30 Września 2022 14 hours ago, czarex said: 20 lat??? wow... Jakim sposobem aż tyle?? Powiedzmy od pierwszego wyjazdu. Do jednej z petycji trzeba bylo znaznaczyc czy sie kiedykolwiek bylo na J1 na przyklad. Cytuj
czarex Napisano 1 Października 2022 Zgłoś Napisano 1 Października 2022 12 hours ago, maverick96 said: Napisz do swojego US Representative. U mojej zony pomoglo i w ciagu dwoch tygodni sprawa ruszyla z kopyta. Dziś zrobili update online ze mam przysięgę 4 listopada. Więc można uznać kwestie za rozwiązana. Mysle ze tyle to trwało (w sumie 4,5 miesiąca od interview do daty przysięgi) gdyż interwiev mialem w El Paso, a przysięga w Las Cruces... nie wiem dlaczego tak... autem bliżej mam do El Paso... Cytuj
margherita_s Napisano 10 Października 2022 Zgłoś Napisano 10 Października 2022 Update co do mojego interview z 6 października (aplikowałam 19 czerwca): Cała rozmowa trwała max. 10 minut, miło i przyjemnie. Odpowiedziałam na wszystkie pytania (pierwsze 6, reszty już nie zadawali), i powiedzieli mi że poinformują listownie o terminie ceremonii w przeciągu kilku najbliższych tygodni. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi