Xarthisius Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 21 minutes ago, vlade said: No i cała rodzina już obywatele. Moge spalić te segregatory papierów imigracyjnych z 20 lat? Mnie Ojciec nauczyl nic z "dokumentacji" nigdy nie wyrzucac. Raz juz nawyk sie przydal, bo musialem lokalnemu IRS udowadniac w 2020, ze w grudniu 2016 mieszkalem w TX. Do dzis mam umowe najmu I faktury za wynajem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 8 minutes ago, Xarthisius said: Mnie Ojciec nauczyl nic z "dokumentacji" nigdy nie wyrzucac. Raz juz nawyk sie przydal, bo musialem lokalnemu IRS udowadniac w 2020, ze w grudniu 2016 mieszkalem w TX. Do dzis mam umowe najmu I faktury za wynajem... Ja mam z tym duży problem, obsesje. Znaczy z wyrzucaniem starych papierów. Mam maile z czasu jak byłem studentem, mbox’y z Unixowego serwera który był dostępny tylko w trybie tekstowym. Mam ksera notatek dziewczyny z mojego roku, jednej z dwojga. Mam komputery z lat 80-tych — ale te przynajmniej zyskują na wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Godzinę temu, vlade napisał: No i cała rodzina już obywatele. Moge spalić te segregatory papierów imigracyjnych z 20 lat? Porządki w papierach robię zazwyczaj między Christmas a Nowym Rokiem, wtedy nie pracujemy. Więc coś z tych kwitów pójdzie na przemiał. Może jednak zostawić wnukom, niech wiedzą że dziadkowi lekko nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 30 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 2 hours ago, vlade said: Ja mam z tym duży problem, obsesje. Znaczy z wyrzucaniem starych papierów. Mam maile z czasu jak byłem studentem, mbox’y z Unixowego serwera który był dostępny tylko w trybie tekstowym. Mam ksera notatek dziewczyny z mojego roku, jednej z dwojga. Mam komputery z lat 80-tych — ale te przynajmniej zyskują na wartości. To juz sie zalicza chyba jako digital hoarder Ja tak samo jak Roelka, wyrzucilam takie malo wazne rzeczy i zostawilam zatwierdzone petycje albo jakies dokumenty co sie moga przydac. Akurat dobrze ze zostawilam moja wypelniona petycje n400 bo kilka dni temu wypelnialam global entry i na kilka pytan mialam sciage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarex Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 18 hours ago, ilon said: @czarex ja uzywalam tego: https://www.visajourney.com/timeline/citlist.php?op5=5,10,11 Przefiltruj sobie zeby pokazalo Ci tylko twoje local CIS office. Dzieki. Wg tego są podane tylko 2 sprawy z El Paso z tego roku i przysięga była po miesiącu-dwoch... :/ Mozna do nich (USCIS) jakoś mejla napisać czy coś i się spytać co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarex Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 7 hours ago, vlade said: No i cała rodzina już obywatele. Moge spalić te segregatory papierów imigracyjnych z 20 lat? 20 lat??? wow... Jakim sposobem aż tyle?? U mnie pierwsze podejście do emigracji było w grudniu 2011 do Kanady... Mieszkałem tam do polowy 2015 a potem od lutego 2016 na zielonej karcie w USA... 20 lat temu to jeszcze w ogólniaku byłem i myślałem ze polska być moim przeznaczeniem i po co wyjeżdżać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick96 Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 8 hours ago, czarex said: Dzieki. Wg tego są podane tylko 2 sprawy z El Paso z tego roku i przysięga była po miesiącu-dwoch... :/ Mozna do nich (USCIS) jakoś mejla napisać czy coś i się spytać co się dzieje? Napisz do swojego US Representative. U mojej zony pomoglo i w ciagu dwoch tygodni sprawa ruszyla z kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vlade Napisano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2022 14 hours ago, czarex said: 20 lat??? wow... Jakim sposobem aż tyle?? Powiedzmy od pierwszego wyjazdu. Do jednej z petycji trzeba bylo znaznaczyc czy sie kiedykolwiek bylo na J1 na przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarex Napisano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Października 2022 12 hours ago, maverick96 said: Napisz do swojego US Representative. U mojej zony pomoglo i w ciagu dwoch tygodni sprawa ruszyla z kopyta. Dziś zrobili update online ze mam przysięgę 4 listopada. Więc można uznać kwestie za rozwiązana. Mysle ze tyle to trwało (w sumie 4,5 miesiąca od interview do daty przysięgi) gdyż interwiev mialem w El Paso, a przysięga w Las Cruces... nie wiem dlaczego tak... autem bliżej mam do El Paso... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Update co do mojego interview z 6 października (aplikowałam 19 czerwca): Cała rozmowa trwała max. 10 minut, miło i przyjemnie. Odpowiedziałam na wszystkie pytania (pierwsze 6, reszty już nie zadawali), i powiedzieli mi że poinformują listownie o terminie ceremonii w przeciągu kilku najbliższych tygodni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi