margherita_s Napisano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2022 7 hours ago, czarex said: Kobieta co koło mnie siedziała w poczekalni tez miała ta śmieszna książeczkę z pytaniami więc zakładam, ze ona przyszła na test. Jaka książeczkę? Ja nie dostałam żadnej książeczki z pytaniami, sama je wydrukowałam z internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarex Napisano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 3 hours ago, margherita_s said: Jaka książeczkę? Ja nie dostałam żadnej książeczki z pytaniami, sama je wydrukowałam z internetu. Jak na odciski poszedłem to dali takie małe coś z pytaniami i odpowiedziami (większością) do testu... Drukowane na cale USA bo nazwisk reprezentantów ze stanu nie było w odpowiedziach tylko żeby sprawdzić swój stan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarex Napisano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 8 hours ago, andyopole said: Co tak skromnie? Zadaj F35!!! To nie ma uścisku dłoni prezydenta tak jak Olisadebe w PL miał??? czuje się zawiedziony i oszukany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 9 minut temu, czarex napisał: Jak na odciski poszedłem to dali takie małe coś z pytaniami i odpowiedziami (większością) do testu... Drukowane na cale USA bo nazwisk reprezentantów ze stanu nie było w odpowiedziach tylko żeby sprawdzić swój stan... Tez liczylem na tę darmową książeczkę ale nie chcieli odcisków ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarex Napisano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 1 minute ago, andyopole said: Tez liczylem na tę darmową książeczkę ale nie chcieli odcisków ode mnie. Wyslac Ci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 9 minut temu, czarex napisał: To nie ma uścisku dłoni prezydenta tak jak Olisadebe w PL miał??? czuje się zawiedziony i oszukany... Przy tylu nowych "sitizenach" musieliby wynająć ze stu sobowtórów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Teraz, czarex napisał: Wyslac Ci? Dziękuję, już niepotrzebna. W tych egzaminach zastosowałem znaną powszechnie zasadę: 3Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarex Napisano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 15 hours ago, andyopole said: Dziękuję, już niepotrzebna. W tych egzaminach zastosowałem znaną powszechnie zasadę: 3Z. haha, najlepszy przykład egzaminu do zasady 3Z 15 hours ago, andyopole said: Przy tylu nowych "sitizenach" musieliby wynająć ze stu sobowtórów. Albo raz na miesiąc wszystkich do DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everden Napisano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Pozwólcie, że wrócę do samego citizenship. Jak wspomniałam, chodzę na ten darmowy kurs citi (mnie i tak się nudzi, a do egzaminu jeszcze ho ho). Moi citi-nauczyciele nie znają odpowiedzi na wiele, nawet podstawowych pytań. Jako US-obywatele pewnie znacie odpowiedzi na poniższe. Podzielcie się, a ja zaniosę dalej do klasy. 1. co się dostaje jako dowód przyznanego obywatelstwa i kiedy, 2. czy i ile razy można się zrzec amerykańskiego obywatelstwa, 3. jakie są złe strony obywatelstwa Nie wspomnę że kurs ma ogromne luki w nauczaniu historii (no ale nie będę zaśmiecać forum pytaniami o historię Ameryki ) Dziękuję Edytowane 8 Listopada 2022 przez andyopole Ponumerowalem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick96 Napisano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 19 minutes ago, everden said: Pozwólcie, że wrócę do samego citizenship. Jak wspomniałam, chodzę na ten darmowy kurs citi (mnie i tak się nudzi, a do egzaminu jeszcze ho ho). Moi citi-nauczyciele nie znają odpowiedzi na wiele, nawet podstawowych pytań. Jako US-obywatele pewnie znacie odpowiedzi na poniższe. Podzielcie się, a ja zaniosę dalej do klasy. - co się dostaje jako dowód przyznanego obywatelstwa i kiedy, - czy i ile razy można się zrzec amerykańskiego obywatelstwa, - jakie są złe strony obywatelstwa Nie wspomnę że kurs ma ogromne luki w nauczaniu historii (no ale nie będę zaśmiecać forum pytaniami o historię Ameryki ) Dziękuję Jako dowod obywatelstwa dostajesz certyfikat naturalizacji. Mozna sie zrzec amerykanskiego obywatelstwa ale potem moze byc problem z uzyskaniem go z powrotem. Na aplikacji chyba nawet jest pytanie o to czy kiedykolwiek zrzeklo sie obywatelstwa. Zla strona to taka ze musisz rozliczac sie z podatkow nawet jesli nie zyjesz w USA. Za granica mozesz zarobic max 100k aby byc nie zaplacic podatku w US. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi