ilya_ Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Xarthisius napisał: W sumie fajnie, ze to tak zalezy od "nastrojow". Jeszcze rozumiem firmy, ktore produkuja cos materialnego: produkcja stoi, to nie ma zysku, ale w przypadku firm IT spadek o 10-12% w ciagu tygodnia? Ci programisci w domu, az tak sie op!@#laja? panowie z tym opier%#$%^%^ sie programistow to sobie wypraszam. 8 h dzis bite zrobilem [ piatek jest ], teraz jeszcze do 8,9 pm projekcik dodatkowy na boku. jutro takze do pracy Edytowane 28 Lutego 2020 przez ilya_ Cytuj
rzecze1 Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 Godzinę temu, haneczka019 napisał: Taaak, warto być świadomym i się dokształcić w pewnych kwestiach. Popularna grypa i jej powikłania "koszą" ludzi równo, ale jakoś o tym wszyscy zapominają i dają się ponieść fali sensacji. Z kazdym nowym wirusem jest i bedzie tak samo - w porownaniu z grypa czy innymi znanymi juz chorobami statystyki smiertelnosci nie beda w poczatkowej fazie szokujace... A w wiekszosci przypadkow, nawet w dalszych etapach, zniwo smierci nie bedzie nadzwyczajne... ale... ...ale... problem polega na tym, ze mozliwosci i ograniczenia takiej powiedzmy grypy - znamy bardzo dobrze. Natomiast mozliwosci rozwoju kazdego nowego wirusa, zakazenia, ponownego zakazenia, smiertelnosci, mozliwych przyszlych mutacji, to jest wszystko niewiadoma. I to nie sam wirus wywoluje panike, ale fakt, ze tak malo jeszcze wiemy. Dzis nikt nie wie jak sie sprawa rozwinie, sam sklaniam sie do tego co piszesz - ze skonczy sie jak z SARSEM czy innymi "scares"...ale to jest tylko moj psychiczny wybor, nic wiecej. Bo nikt jeszcze nic nie wie, a jak mowi, ze wie, to oszukuje - innych, lub takze siebie. Na dzis dzien mozna co najwyzej obstawiac zaklady. Co bym powiedzial to to, ze reakcja rynkow jest troche niepokojaca. Roznorakie instytucje finansowe, czy jak kto woli - "banksterzy", sa zazwyczaj dobrym papierkiem lakmusowym, kanarkiem w kopalni... czy tez - szczurem na okrecie... Szczury sa juz w ruchu jak zwykli pasazerowie okretu jeszcze pija szampana przy grajacej orkiestrze... Ale.. nie pozostaje nam nic innego jak czekac. Cytuj
pelasia Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 Bede czekac i zobaczy sie. Plan byl na koniec sierpnia i początek wrzesnia. Do tego czasu cos powinno sie wyklarowac. Dzieki wszystkim ! Cytuj
MeganMarkle Napisano 29 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2020 Wg mnie o ile się nie jest po 60 z cukrzyca, astma lub chorym sercem to wirusa nie ma co się obawiać. Światowej paniki natomiast obawiam się bardzo, niestety już się zaczęła i leci jak domino, Dow Jones pikuje i będzie nadal pikował i żadna analiza fundamentalna nie ma tu nic do rzeczy, giełda to ludzie a ludzie to emocje. Wszystko to już od dawna jechało sztucznie na sterydach i teraz posypie się jak domek z kart... od dawna wszystkim mówię że kryzys na miarę „Great Depression” jest tuż za rogiem i nikt nigdy nie wierzy. No ale dla mnie tez bardzo słaby moment bo właśnie miałam prace zmieniać i się przeprowadzać, teraz myśle ze może kiepski moment na rzucanie pracy? A zapasy na potencjalna kwarantannę już zrobiłam, żarcia pod dostatkiem, nie zmarnuje się Cytuj
MeganMarkle Napisano 29 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2020 9 hours ago, mcpear said: Czyżby @MeganMarkle miała kupić dom jeszcze w tym roku? ;););) Fingers crossed mój mąż już się napalił na przeceny ale zobaczymy... Cytuj
katlia Napisano 29 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2020 17 minut temu, MeganMarkle napisał: Fingers crossed mój mąż już się napalił na przeceny ale zobaczymy... Sledze real estate w Bay Area, glownie Piedmont, Oakland, Kensington i El Cerrito... jakiegos trendu przecen jeszcze nie zauwazylam, ale nigdy nie wiadomo... Fingers crossed -- dla mnie tez Cytuj
andyopole Napisano 29 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 29 Lutego 2020 27 minut temu, MeganMarkle napisał: Wg mnie o ile się nie jest po 60 z cukrzyca, astma lub chorym sercem to wirusa nie ma co się obawiać. Twarde warunki postawiłaś ale spełniam tylko jeden. 2 Cytuj
katlia Napisano 29 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2020 30 minut temu, MeganMarkle napisał: Wg mnie o ile się nie jest po 60 z cukrzyca, astma lub chorym sercem to wirusa nie ma co się obawiać. Zapomnialas najwazniejszego: palacy maja wieksza szanse na powazna chorobe/smierc. To jest jedna teoria dlaczego w Chinach tyle ludzi zmarlo - bo oni pala, i to duzo. (50% wszystkich papierosow na swiecie sa sprzedane w Chinach.) Cytuj
MeganMarkle Napisano 29 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2020 1 minute ago, katlia said: . (50% wszystkich papierosow na swiecie sa sprzedane w Chinach.) OMG! Serio? Dżizas.... to faktycznie może mieć związek. Powinno się o tym więcej mowic! Cytuj
BartekWSH Napisano 29 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2020 2 godziny temu, MeganMarkle napisał: giełda to ludzie a ludzie to emocje. Algorytmy nie ludzie. Obecnie 75% transakcji to hight frequency training. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi