mcpear Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Policja? Chyba nie. CBP ma swoje punkty ("bramki") w Kalifonii na południu i widziałem takie same w Arizonie jak się Interstate 8 wyjeżdża z Yumy w kierunku na Phoenix. CBP ma prawo kontrolować wizę i papiery imigracyjne do 100 mil od przejścia granicznego, co czasami bywa interpretowane że również to obejmuje 100 mil od międzynarodowego portu lotniczego. Policja w USA nawet przy kontroli drogowej ma chyba zakaz obecnie sprawdzania imigracyjnych papierów. CA wydaje specjalny typ prawa jazdy AB 60 (https://www.dmv.ca.gov/portal/driver-licenses-identification-cards/assembly-bill-ab-60-driver-licenses/) dla tych co nie moga wykazać, że przebywają legalnie na terenie USA. Policja stanowa jak zobaczy przy kontroli, że gość ma takie prawo jazdy to wie z 99% pewnością, że przed nimi jest nielegalny imigrant i zgodnie z prawem stanowym nie może podjąć żadnych kroków weryfikujących prawo do legalnego pobytu na terenie USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFrancisco Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Tak, chodziło mi o CBP w Arizonie. Policja nigdy nie prosiła mnie o inne dokumenty niż prawo jazdy i ubezpieczenie samochodu i też obiło mi się o uszy, że nawet nie mają prawa tego wymagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 1 godzinę temu, ilon napisał: zawalilam w sciane w garazu Znow wracalas od @agatenka po spozyciu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) 23 minuty temu, andyopole napisał: Znow wracalas od @agatenka po spozyciu? Haha bylam u Agatki w srode ale naciagnelam ja tylko na 2 kawki i herbatke Garaz to juz dawno temu zawalilam. Z samego rana w piatek - zaspana bylam hehe. Edytowane 14 Lipca 2020 przez ilon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 3 minuty temu, ilon napisał: Haha bylam u Agatki w srode ale naciagnelam ja tylko na 2 kawki i herbatke Garaz to juz dawno temu zawalilam. Z samego rana w piatek - zaspana bylam hehe. Tak to bywa jak sie mieszanke napojowa robi Dobrze, że poduszka nie wybuchła, bo później po dentystach by było trzeba biegać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 14 minut temu, pelasia napisał: Tak to bywa jak sie mieszanke napojowa robi Dobrze, że poduszka nie wybuchła, bo później po dentystach by było trzeba biegać! Haha to tylko male zarysowanie, lekko zahaczylam. Ale mi dwa razy w przeszlosci poduszki powietrzne wybuchly prosto w twarz - nie polecam. Oby dwa razy glowa zawalilam glowa w szybe, na szczescie zebow nie wybilam, tylko kilka wstrzasow mozgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 5 godzin temu, Roelka v.2 napisał: Ja nie widze nic dziwnego w tym ze policja kontroluje stare i odrapane samochody... Jak dla mnie to chca sprawdzać czy auto dalej nadaje sie do ruchu. I ja się z tym zgadzam. I nawet pójdę dalej - zgadzam się z profilowaniem rasowo-społecznym. Jeśli zobaczyłbym Ciebie czy @ilon w jakimś gracie, to pewnie bym Was puścił z ostrzezeniem. Bo jesteście "low risk". I zadna, zadna ideologia tego nie zmieni. Ale jeśli któraś z Was by się pózniej okazała przestępczynią, czy terrorystką, to kolejna juz by nie miała tak łatwo... I tak samo jeśli zamachy terrorystyczne byłyby wywoływane głównie przez staruszki po 60-stce, oczekiwałbym, z całą stanowczością, aby moje podatki szły przede wszystki na inwiligacje tego rodzaju emerytek. Bez wyjątku. W końcu za to płacę Tak samo jeśli zagrozeniem byliby biali 30-stoparolatkowie, trudno, musiałbym z tym zyc. Zatrzymają mnie i zdokumentują nawet 10 razy na miesiąc.. No trudno... Jestem w grupie ryzyka... muszę z tym zyc... Tego na przykład w rzeczywistości zawsze i do dziś bym się spodziewał gdybym chodził po górach w norweskich fiordach... Przeszukiwanie wszystkich po równo bez sensu w imię bardzo, bardzo zle pojętej poprawności politycznej to moim zdaniem marnotrawienie ograniczonych zasobów, w tym przede wszystkim ludzkich podatków. A jak czasem widzę TSA na amerykańskich lotniskach harasujących niepełnosprawne dzieci, staruszków na wózkach, ortodoksyjnych Zydów, czy podobne naprawdę, naprawdę "low risk groups"... to naprawdę tracę wiarę w tych co mają za zadanie "serve and protect".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, ilon napisał: Haha bylam u Agatki w srode ale naciagnelam ja tylko na 2 kawki i herbatke Umawiaj się z @agatenka znów. Będzie miała Cię czym ugoscic, nie tylko herbatka. Edytowane 14 Lipca 2020 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 8 minut temu, rzecze1 napisał: Przeszukiwanie wszystkich po równo bez sensu w imię bardzo, bardzo zle pojętej poprawności politycznej to moim zdaniem marnotrawienie ograniczonych zasobów, w tym przede wszystkim ludzkich podatków. Cóż, wystarczy poczytać forum na Tripadvisor by się dowiedzieć że wielu osobom bardzo się nie podoba że Izrael ma totalnie w doopie poprawność polityczną podczas przekraczania granicy i na lotnisku. Tak więc i tak źle i tak niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 2 minuty temu, Jackie napisał: Cóż, wystarczy poczytać forum na Tripadvisor by się dowiedzieć że wielu osobom bardzo się nie podoba że Izrael ma totalnie w doopie poprawność polityczną podczas przekraczania granicy i na lotnisku. Tak więc i tak źle i tak niedobrze Trip Advisor.. Come on... Stowarzyszenie Płaczliwych Podrózników A powaznie mówiąc, to Izrael jest tu świetnym przykładem. Mają od dziesięcioleci ograniczone środki, i jednocześnie prawdziwe zagrozenia. Obracają się w w bardzo realnym świecie. Zydów nie stac na amerykański luksus hamletyzowania na temat "praw mniejszości" u siebie, gdy jednocześnie te mniejszości się w trzecim świecie, i z tych samych podatków, codziennie bombarduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi