Joanna30 Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2020 A że ja tak zmienię temat - to czerwone w prawym górnym rogu to poidełko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2020 31 minut temu, Joanna30 napisał: A że ja tak zmienię temat - to czerwone w prawym górnym rogu to poidełko? Tak, dla ptaszków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebol83 Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Wyglada jak szklanka do piwa oczywiscie dla ptaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Dla koliberkow U mnie w tym roku jakoś nie pija, nie wiem czy dym im przeszkadza. Najczęściej muszę uzupełnić 1-2 razy w tygodniu, a w tym roku wisi jeden cały czas ten sam. Nawet nie wiem czy jeszcze są w mieście, bo żadnego nie widziałam ostatnio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2020 2 godziny temu, pelasia napisał: Dla koliberkow U mnie w tym roku jakoś nie pija, nie wiem czy dym im przeszkadza. Najczęściej muszę uzupełnić 1-2 razy w tygodniu, a w tym roku wisi jeden cały czas ten sam. Nawet nie wiem czy jeszcze są w mieście, bo żadnego nie widziałam ostatnio. Chyba do mnie przylecialy... Mam ogromy krzak trumpet vine (Campsis radicans, nie wiem jak jest po polsku) ktory rosnie mi przy oknie. Caly dzien widze koliberki stolujace sie w kwiatkach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Września 2020 Teraz jak o tym pomyślę, to od 2-3 lat chyba nie widziałam kolibra w okolicy, z reguły jest ich pełno w lecie, czasem ciężko zauważyć bo to maleńkie stworzonko Gdy jeszcze mieszkałam w budynku gdzie do pralni trzeba było wpierw wyjść na zewnątrz, wnosiłam koszyk z praniem po schodach gdzie kwitł jakiś ogromniasty krzak (nie pamiętam już jaki) i poczułam że ktoś się na mnie gapi Delikatnie się odwróciłam i stanęłam twarzą w dzióbek z kolibrem, i tak się na siebie gapiliśmy przez dobrą minutę zanim bezszelestnie odfrunął. Jeden z tych absurdalnych i pięknych momentów które pamięta się do końca życia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2020 W sumie muszę się podzielić, uwagą, że rzeczywiście wybory w USA to pole do nadużyć. Na forach lokalnych (chyba zdominowanych republikańsko, ale nie jestem na 100% pewien) pojawiają się apele typu: "Mieszkańcy CA, NV, UT - trzeba pomóc braciom w AZ w wyborach. Jak mieszkacie przy granicy to rejestrujcie się w dwóch stanach i po rannym głosowaniu u siebie wyskoczcie za granicę pomóc AZ dokonać dobrego wyboru." Przecież jest to w czystej formie nawoływanie do przestępstwa. Czy takie akty to rzeczywiście powszechność? Serio najstarsza demokracja w świecie nie potrafi się obronić? "Nasi" to by taki system rozmontowali w ciągu 2-3 wyborów. Amerykanie jednak nie mają genu "jak oszukiwać" skoro przez 230 lat nikt na to nie wpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2020 (edytowane) 2 hours ago, mcpear said: Czy takie akty to rzeczywiście powszechność? Serio najstarsza demokracja w świecie nie potrafi się obronić? "Nasi" to by taki system rozmontowali w ciągu 2-3 wyborów. Amerykanie jednak nie mają genu "jak oszukiwać" skoro przez 230 lat nikt na to nie wpadł Co Ty oczywiscie nie legalne i to zart. Voter fraud jest traktowane bardzo, bardzo serio. Edytowane 19 Września 2020 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2020 (edytowane) duplikat Edytowane 19 Września 2020 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2020 Oooo forum dostalo update'a, przynajmniej ma moim telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi