cee Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 W sumie daleko też nie trzeba szukać. Moja siostra zawsze mówi tatuś i mamusia. Szwagier (Amerykanin) też mówił nawet wyraźnie, ale jak kiedyś coś do mnie pisał to wyszło mu tatoosh Cytuj
Łukasz90 Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 To jeszcze nic mam kolegę , którego ojciec jest francuzem i ma nazwisko , którego wymowa jak angielskie 14 , tylko zapis jest francuski i z takim nazwiskiem ma straszne problemy w Polsce , podobnie było by w każdym kraju 1 Cytuj
stars & stripes Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 13 godzin temu, karina napisał: Dżastin Brajan oraz Wiwien Wanessa. @karina jeśli te imiona są w dokumentach wpisane dokładnie tak jak przytoczyłaś to... tylko dzieci szkoda Cytuj
scarab Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 Imiona to jeszcze pół biedy, w najgorszej sytuacji i tak są Chińczycy. Z kolei z rodzimego podwórka, najgorsze co moim zdaniem może kogoś spotkać to nosić polskie (swoją drogą całkiem popularne) nazwisko Moroń i wyjechać za granicę (oczywiście no offense względem nikogo). Cytuj
karina Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 5 godzin temu, stars & stripes napisał: @karina jeśli te imiona są w dokumentach wpisane dokładnie tak jak przytoczyłaś to... tylko dzieci szkoda dlatego wlasnie w szoku bylam... dokladnie tak maja w aktach urodzenia... taka pisownia... Cytuj
karina Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 I taka ciekawostka: bylam w Chicago w weekend, chcialam kupic polskie gazety a tam w sklepie slysze: "Bronislawie zaczekaj! Bronislawie sluchaj kiedy mamusia do Ciebie mowi!" Bronislaw mial moze ze 3 latka... Cytuj
andyopole Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 Przez przypadkowe klikniecie znalazlem sie na swoim profilu i korzystajac z okazji obejrzawszy go. Dzis mija moje 9 lat na tym forum. 1 Cytuj
Patipitts Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 10 minut temu, andyopole napisał: Przez przypadkowe klikniecie znalazlem sie na swoim profilu i korzystajac z okazji obejrzawszy go. Dzis mija moje 9 lat na tym forum. To z tej okazji w koncu ustawiłes profilowke? swoja droga, śliczny koliberek! Pierwszy raz widziałam kolibra na wolności wlasnie w USA. Cytuj
ilon Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Moze rodzice chcieli, zeby nikt nie mial watpliwosci jak to sie wymawia. Bo moze by jeszcze ktos zamiast Dzastin wymawial Justin, a zamiast Brajan to Bryan, tak jak po polsku czytane. Wlasnie mi sie przypomnialo, ze zanim moi rodzice zdecydowali na 100% ze bede Ilonka, to chcieli zebym byla Angelika. Ciekawe tylko czy by mi zapisali Angelika, czy Andzelika czy moze jeszcze Andrzelika Edytowane 23 Stycznia 2018 przez ilon Cytuj
andyopole Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 14 minut temu, Patipitts napisał: To z tej okazji w koncu ustawiłes profilowke? swoja droga, śliczny koliberek! Pierwszy raz widziałam kolibra na wolności wlasnie w USA. Moj ptaszek podoba sie wszystkim dziewczynom. Dokarmiam je cala zime, karmnik wisi za oknem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi