haneczka019 Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Mola super dynie!Mój Szcerbaty Dyzio przy nich to takie „beleco” . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 3 godziny temu, ilon napisał: zapytaj kolezanki czy ma jakies korzenie hahah. Za każdym razem jak robię fotkę do loterii wizowej z ciekawości przepuszczam je przez program znajdujący bliźniaków na świecie i znajduje Iran , Irak Turcja , wszystkie inne krjae muzułmańskie a u mnie nikt w rodzinie przynajmniej do 3 pokolenia nie pochodzi z tych krajów, jeszcze przy pierwszym zdjęciu zrozumiem bo byłem naprawdę mocno opalony to przy pierwszym i ostatnim kompletnie nie. Taka ciekawostka jeszcze brat dostał dziś w cukierni babeczki , które stawia sie an grobach jutro. Coraz bardziej tradycja meksykańska do nas przechodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 13 minut temu, Łukasz90 napisał: Za każdym razem jak robię fotkę do loterii wizowej z ciekawości przepuszczam je przez program znajdujący bliźniaków na świecie i znajduje Iran , Irak Turcja , wszystkie inne krjae muzułmańskie a u mnie nikt w rodzinie przynajmniej do 3 pokolenia nie pochodzi z tych krajów, jeszcze przy pierwszym zdjęciu zrozumiem bo byłem naprawdę mocno opalony to przy pierwszym i ostatnim kompletnie nie. Taka ciekawostka jeszcze brat dostał dziś w cukierni babeczki , które stawia sie an grobach jutro. Coraz bardziej tradycja meksykańska do nas przechodzi... Polska ma tak bogatą historię kontaktów z Turkami, Tatarami i innymi bisurmanami ze niewykluczone ze któryś z nich zostawił swoje geny na naszym słowiańskim padole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 19 minut temu, Łukasz90 napisał: Taka ciekawostka jeszcze brat dostał dziś w cukierni babeczki , które stawia sie an grobach jutro. Coraz bardziej tradycja meksykańska do nas przechodzi... Panie, jaka meksykańska? O dziadach Pan słyszał? Za wikipedią: W ramach obrzędów dziadów przybywające na "ten świat" dusze należało ugościć, aby zapewnić sobie ich przychylność i jednocześnie pomóc im w osiągnięciu spokoju w zaświatach. Podstawową formą obrzędową było karmienie i pojenie dusz (np. miodem, kaszą, jajkami, kutią i wódką) podczas specjalnych uczt przygotowywanych w domach lub na cmentarzach (bezpośrednio na grobach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Człowiek całe życie się uczy.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olmeca Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Na dodatek, nasza tradycja Dziadów jest znacznie starsza od helołinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 5 godzin temu, ilon napisał: Ja w tamtym roku bylam w weekend przed Halloween w NYC. Bylo super. Dzisiaj smigam do Philly! w nyc okres halolin jest niesamowity. parada ze strojami jest chyba najlpesza ze wszystkich parad tematycznych jakie sa w tym miescie. Co wiecej strasznie ciezko sie dostac do glownej ulicy na ktorej jest parada...piekne stroje i swietna atmosfera ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Dnia 30.10.2018 o 15:52, ilon napisał: Jak tak przegladalam te fotki to wiekszosc z nich wyglada jakby szla na jakis portal z ogloszeniami, ale cos tam znalazlam. Chcialam zeby na selfikach bylo widac makijaz, ktory ogarnialam prawie godzine, ale bez maksymalnego zooma sie nie da i jakosc taka srednia. Prosze bardzo! O opcji dawania "lajków" zazwyczaj nie pamiętam, ale tu pamiętałem i lajka dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 hej kto z nyc: w tv na NY1 teraz jest parada na zywo - jak co roku piekne stroje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi