andyopole Napisano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Godzinę temu, pelasia napisał: Troche wódeczki dla dezynfekcji, czosnek dla zdrowotnosci i ochrony przed osobami nieproszonymi, no i hetbatka z miodem i cytryna na uzupelnienie plynow Zdrowiej nam Andy! Dziękuję @pelasia, od samego czytania człowiek zdrowszy się robi. 1 Cytuj
ilya_ Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) chcialem powiedziec, ze : sprzedawalem pare rzeczy na polonijnym portalu bazarynka [polonijny portal na nyc i okolice]. wszedlem w zakladke praca aby zoabczyc jakie prace oferuja rodacy. jest bardzo duzo ofert pracy gdzie jest napisane: dobre warunki - sa podane numery telefonow - nic tylko dzwonic, rekawy do gory i do pracy ! zadzwonilem na ogloszenie gdzie potrzebowano osob na stolarnie, z doswiadczeniem i pomocnikow z minimalnym. sciemnilem, ze mam rok doswiadczenia, powiedzialem rozmowcy co robilem w poprzedniej pracy. Pan zaproponowal mi na poczatek 15 usd za godzine cashem, po czym dodal tak : "jak mi bedziesz pasowal to zwieksze ci do 16, czasem praca w soboty " czy to sa dobre warunki ? nie wiem, nie znam sie. Edytowane 26 Lutego 2020 przez ilya_ Cytuj
andyopole Napisano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Jak na NYC to chyba cienkawo. Przecież za to nie da się utrzymać. Chyba że pokój u Wielkiego Brata. Cytuj
andyopole Napisano 26 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 8 minut temu, katlia napisał: Sprawdzales koszty zycia w NYC? Co tu sprawdzać. W Oregon ciężko znaleźć helpra na budowę za $15. Cytuj
katlia Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Godzinę temu, andyopole napisał: Co tu sprawdzać. W Oregon ciężko znaleźć helpra na budowę za $15. Pytal sie czy $15-$16 na godzine to "dobre warunki." Najwyrazniej w ogole nie wie jak sie zyje w NYC. Cytuj
mola Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 6 godzin temu, katlia napisał: Pytal sie czy $15-$16 na godzine to "dobre warunki." Najwyrazniej w ogole nie wie jak sie zyje w NYC. Ale to ze strony @ilya_ raczej sarkazm był. Cytuj
mola Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Tymczasem takie wieści z frontu wizowego od mojej studentki. Z uwagi na koronowirusa, pierwszą ambasadą, która odwołała wszystkie wizyty do 2 marca był Mediolan, w niedzielę 23 lutego to samo zrobił Rzym. Moja studentka miała jechać na 25 lutego na wywiad do Rzymu i wylecieć w pierwszym tygodniu marca. Wywiad jej skasowali, więc zaklepała kolejny termin na 3 marca i przesunęła lot o tydzień. Wczoraj popołudniu zadzwoniła do niej ambasada i kazała się stawić dzisiaj rano na wywiad w Mediolanie. Wiza przyznana 2 2 Cytuj
marwin Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Dnia 24.02.2020 o 10:00, MeganMarkle napisał: Powiem tak, w mojej okolicy połowa samochodów na ulicy ma naklejki jak ta tutaj. Także hindusów z Doliny Krzemowej już przekonał My w okolicy takich zawodnikow nie mamy. Natomiast dzisiaj w pracy swoje 5 minut ma strona http://www.bernietax.com - nie wyglada na to by byla to oficjalna strona, ale jednak przykula nasza uwage. Dzielimy sie rezultatami miedzy soba (i niewybrednymi komentarzami), zwlaszcza ze strona gdzies tam sie chwali "Get an idea about how much you'll save with Bernie's tax plan" i ma linki by wspierac Sandersa. Nasz wybor jest raczej jasny, tak jak i calego stanu, zas niestety mamy tylko 3 electoral votes:( Cytuj
katlia Napisano 26 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 4 godziny temu, mola napisał: Ale to ze strony @ilya_ raczej sarkazm był. Tak sie zdarza, ze sarkazm jakos gubi sie w cyber space Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi