Hazetingen Napisano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Zaznaczyłem we wniosku, że od 5 lat nie przekroczyłem granicy żadnego kraju, nagle trafia mi się praca na busach, gdzie niestety będę musiał opuścić granicę polski, co w takim wypadku? Można jakoś to potem zaktualizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 40 minut temu, Hazetingen napisał: Zaznaczyłem we wniosku, że od 5 lat nie przekroczyłem granicy żadnego kraju, nagle trafia mi się praca na busach, gdzie niestety będę musiał opuścić granicę polski, co w takim wypadku? Można jakoś to potem zaktualizować? Wpisujesz dane istniejace w momencie wypelniania wniosku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Cześć. właśnie jestem na etapie wypełniania DS-260 i w sumie mam już na początku pytanie, co powinienem wpisać w polu Electronic Diversity Visa Confirmation Number ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 13 minutes ago, Krystian321 said: Cześć. właśnie jestem na etapie wypełniania DS-260 i w sumie mam już na początku pytanie, co powinienem wpisać w polu Electronic Diversity Visa Confirmation Number ? Ten sam kod, ktorego uzywales do sprawdzenia, ze zostales wylosowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 8 minut temu, Xarthisius napisał: Ten sam kod, ktorego uzywales do sprawdzenia, ze zostales wylosowany. Bardzo dziękuję! Wypełnianie będę kontynuował jutro Mam jesz kilka pytań: 1. Czy na tym etapie potrzebuje już aktualnego zdjęcia? 2. Czy jeśli na studiach praktycznie co roku wynajmowałem inne mieszkanie, to czy muszę wpisywać adres każdego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvgda Napisano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Godzinę temu, Krystian321 napisał: Bardzo dziękuję! Wypełnianie będę kontynuował jutro Mam jesz kilka pytań: 1. Czy na tym etapie potrzebuje już aktualnego zdjęcia? 2. Czy jeśli na studiach praktycznie co roku wynajmowałem inne mieszkanie, to czy muszę wpisywać adres każdego? 1) zdjęcie zanosisz na rozmowę do ambasady 2) jeśli było to twoje miejsce zamieszkania to wg pytań w ds tak. Ja w swoim DS wpisywałam te adresy, chociażby po to żeby pokrywał się rejon mojego zamieszania z miejscem wykonywanej wtedy pracy i studiami, a nie ze wpisze adres domu rodzinnego oddalonego ponad 100km podczas gdy w tym samym czasie stosunek pracy był wykonywany w zupełnie innym i oddalonym mieście. Mysle ze dokładność w tym przypadku na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Tam chyba w formularzu jest nawet "help", który dokładnie omawia ten przypadek, że jeśli przeniosłeś się na jakiś czas (np na czas studiów) i zmieniłeś rezydencję to należy ten adres ująć. Studiowanie jest wymienione jako przykład właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 Cześć, w social media podawaliście linki do waszych profili? Np do Facebooka? Do Instagrama powiedzmy nazwę użytkownika ? Zdziwiłem się trochę, że tego też wymagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Dnia 9.07.2020 o 22:53, Krystian321 napisał: Cześć, w social media podawaliście linki do waszych profili? Np do Facebooka? Do Instagrama powiedzmy nazwę użytkownika ? Zdziwiłem się trochę, że tego też wymagają To poczytaj trochę co nie którzy ludzie z różnych stron świata udostępniają i zobaczysz po co to jest, np jesteś za terrorystami. Tego wymagają do wiz też turystycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian321 Napisano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Dnia 12.07.2020 o 12:20, sly6 napisał: To poczytaj trochę co nie którzy ludzie z różnych stron świata udostępniają i zobaczysz po co to jest, np jesteś za terrorystami. Tego wymagają do wiz też turystycznych Dzięki za informację, w sumie ma to sens nie spotkałem się z tym wcześniej, a miałem już dwie inne wizy. Chciałbym jeszcze zapytać o pewne rzeczy: 1. Jeśli wypełniam miejsca poprzedniej pracy, to mam wypisać wszystko? Nawet jeśli praca była podczas studiów w okresie dwóch miesięcy na zleceniu? Czy to potem będzie jakoś weryfikowane? 2. Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security? - nie do końca rozumiem o co tutaj chodzi? Czy o to, czy posiadałem kiedyś SSN (Social Security Number) ? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi