ilon Napisano 1 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2020 17 godzin temu, agatenka napisał: Ja czekam na moja teściowa i sie doczekac nie moge... Mam nadzieję ze ban na turystów szybko zniosą bo by nam sie niesamowicie przydala. Agatka, poki co to chyba do konca roku jest ban. Ja przyjade posiedziec i potulic sie z Olikiem
agatenka Napisano 1 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2020 8 godzin temu, Roelka v.2 napisał: Zastanawiam sie czy ban obowiazuje tez Amerykanskich malzonkow obywateli EU. W koncu Amerykanie w swoim zakazie uwzględnili wyjątek dla malzonkow i dzieci obywateli. Szkoda ze nie uwzględnili rodziców pełnoletnich obywateli Od dzisiaj nie, chodź nie wiem czy w każdym państwie. Przynajmniej tak jest w niemczech Godzinę temu, ilon napisał: Agatka, poki co to chyba do konca roku jest ban. Ja przyjade posiedziec i potulic sie z Olikiem Nie załamuj mnie! Słyszałam plotki ze do 1 września ale nic oficjalnego nie czytalam. Drażni mnie to ze np Turcy mogą przyjeżdżać bez problemu , a dla Schengen dalej ban. No ale na to nic nie poradzimy. Zapraszam nawet codziennie! Wyżywie i dam dach nad głową za kilka minut "spokoju" ! Sophie daje w gratisie ! Jak sie nic nie zmieni to w sierpniu odwołuje prace i lece ( albo plyne nawet wplaw) do PL! Bo inaczej oszaleje...
KubuśPan Napisano 6 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2020 Dnia 1.07.2020 o 23:10, agatenka napisał: Szkoda ze nie uwzględnili rodziców pełnoletnich obywateli Od dzisiaj nie, chodź nie wiem czy w każdym państwie. Przynajmniej tak jest w niemczech Nie załamuj mnie! Słyszałam plotki ze do 1 września ale nic oficjalnego nie czytalam. Drażni mnie to ze np Turcy mogą przyjeżdżać bez problemu , a dla Schengen dalej ban. No ale na to nic nie poradzimy. Zapraszam nawet codziennie! Wyżywie i dam dach nad głową za kilka minut "spokoju" ! Sophie daje w gratisie ! Jak sie nic nie zmieni to w sierpniu odwołuje prace i lece ( albo plyne nawet wplaw) do PL! Bo inaczej oszaleje... Dzisiaj sprawdzałem, nawet Queen Mary 2 nie pływa.
Hazetingen Napisano 6 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2020 Ma ktoś jakieś aktualizację co do bana Trumpa do wydawania wiz? Do końca roku się wyrobią?
agatenka Napisano 6 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2020 11 godzin temu, Joanna30 napisał: Póki co do końca roku jest ban. Ja slyszalam plotke do 1 wrzesnia, potem wlasnie do konca roku. Jest gdzies jakies oficjalne info?
mola Napisano 6 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2020 7 minut temu, agatenka napisał: Ja slyszalam plotke do 1 wrzesnia, potem wlasnie do konca roku. Jest gdzies jakies oficjalne info?
andyopole Napisano 6 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 6 Lipca 2020 Tesciowa kolegi - update. Miala leciec Alaskan - Lot PDX-ORD-WAW. Lot byl "uprzejmy" scancellowac wczoraj rezerwacje. Udalo mu sie wcisnac do Delty na trase PDX-ATL-AMS-WAW. Ciekawe czy w koncu poleci.
agatenka Napisano 7 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2020 3 godziny temu, mola napisał: Moze glupie pytanie ale tu nie chodzi o pracowników na wizach non-immigrant ? 2 lipca wlecial ( na turystycznej ) nasz kolega z Turcji, bez absolutnie żadnych problemów czy pytań na granicy wiec ja nic z tego nie rozumiem.
Xarthisius Napisano 7 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2020 35 minutes ago, agatenka said: Moze glupie pytanie ale tu nie chodzi o pracowników na wizach non-immigrant ? 2 lipca wlecial ( na turystycznej ) nasz kolega z Turcji, bez absolutnie żadnych problemów czy pytań na granicy wiec ja nic z tego nie rozumiem. Jezeli mial wize w paszporcie wydana przed wprowadzeniem bana, to wlecial bez problemu. Na jakiej wizie? Turystycznie to kazdego wpuszcza, no chyba ze leci z Schengen
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.