mola Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2023 Godzinę temu, andyopole napisał: At TV. edit: z czasem przekonasz się że Amerykanie bardziej wierzą w to co mówi TV niż w to co widzą za oknem. Ej no u nas za oknem tak. I ciagle pada. Snowmagedonem tego bym jednak nie nazwała. 2 Cytuj
katlia Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2023 1 hour ago, Roelka v.2 said: Gdzie wy wszyscy macie te śnieżyce? U mnie pogoda praktycznie jesienna. Fajnie by bylo miec troche sniegu... W Denver. Snieg na ziemi dobry miesiac - co tu jest nie typowe. Cytuj
margherita_s Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2023 2 hours ago, Roelka v.2 said: Gdzie wy wszyscy macie te śnieżyce? U mnie pogoda praktycznie jesienna. Fajnie by bylo miec troche sniegu... Ohio. To druga taka śnieżyca w tym sezonie. Cytuj
andyopole Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2023 Zima? Jaka zima? Mam snieg na Mt Hood tylko. Cytuj
margherita_s Napisano 22 Marca 2023 Zgłoś Napisano 22 Marca 2023 Od dzisiaj jestem obywatelem USA! "Third time is a charm", bo raz odwołałam ceremonię ze względu na ciążę, a drugi raz została odwołana przez śnieżyce. Ceremonia odbyła się w muzeum, w dużej sali, było 150 osób. Był bałagan, nikt nie wiedział, dokąd iść, i zirytowal mnie fakt, że kazano nam założyć maski. Nie mam nic przeciwko maskom, pod warunkiem, że wszyscy są traktowani tak samo, a tam kandydatom na obywateli kazano je założyc, a sędzia, oficerowie i urzędnicy nie mieli ich założonych. Nie chce nadużywac słowa "dyskryminacja", ale trochę tak to wyglądało. No nic, najważniejsze, że to koniec przygody z USCIS! Uff! 4 Cytuj
andyopole Napisano 22 Marca 2023 Zgłoś Napisano 22 Marca 2023 Gratulacje! Jeszcze paszport i wizyta w SSO. Cytuj
bartek_p2 Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2023 Mam pytanie do osób które w tym roku biorą w procesie naturalizacji. Jestem z DV 2018 i do USA przyleciałem w sierpniu 2018. Kiedy mogę wypełniać wniosek? Czy podróże poza USA są brane pod uwagę ? ( średnio każdego roku byłem Ok 3tyg poza granicami Stanów) Cytuj
kzielu Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2023 7 minutes ago, bartek_p2 said: Mam pytanie do osób które w tym roku biorą w procesie naturalizacji. Jestem z DV 2018 i do USA przyleciałem w sierpniu 2018. Kiedy mogę wypełniać wniosek? Czy podróże poza USA są brane pod uwagę ? ( średnio każdego roku byłem Ok 3tyg poza granicami Stanów) 5 lat od daty zostania rezydentem minus 90 dni. Wygooglaj N-400 eligibility tool na stronie USCIS. Cytuj
Xarthisius Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2023 (edytowane) 10 minutes ago, bartek_p2 said: Mam pytanie do osób które w tym roku biorą w procesie naturalizacji. Jestem z DV 2018 i do USA przyleciałem w sierpniu 2018. Kiedy mogę wypełniać wniosek? Czy podróże poza USA są brane pod uwagę ? ( średnio każdego roku byłem Ok 3tyg poza granicami Stanów) Wez GC do reki. Na dole masz "Resident Since". Przepisz miesiac / dzien tu: https://www.uscis.gov/forms/uscis-early-filing-calculator w rok wpisujesz 2023 (jako 2018 + 5) i Ci pokaze kiedy najwczesniej mozesz zlozyc. Tak, spowiadasz sie ze wszystkich, ale 3tyg / yr na nic nie wplywa. To bardziej chodzi o takie powyzej 6mo. Polecam tez https://www.uscis.gov/citizenship-resource-center/learn-about-citizenship/naturalization-eligibility-tool Edytowane 5 Czerwca 2023 przez Xarthisius 2 Cytuj
bartek_p2 Napisano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2023 Mam jeszcze pytanie dot. załączników do aplikacji. Mam polski akt małżeństwa a instrukcji jest informacja : "If your documents are in a foreign language, upload an English translation along with the original." Czy muszę mieć tłumaczenie od tłumacza przysięgłego ? Jak to powinno wyglądać ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi