mola Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Godzinę temu, andyopole napisał: At TV. edit: z czasem przekonasz się że Amerykanie bardziej wierzą w to co mówi TV niż w to co widzą za oknem. Ej no u nas za oknem tak. I ciagle pada. Snowmagedonem tego bym jednak nie nazwała. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 1 hour ago, Roelka v.2 said: Gdzie wy wszyscy macie te śnieżyce? U mnie pogoda praktycznie jesienna. Fajnie by bylo miec troche sniegu... W Denver. Snieg na ziemi dobry miesiac - co tu jest nie typowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 2 hours ago, Roelka v.2 said: Gdzie wy wszyscy macie te śnieżyce? U mnie pogoda praktycznie jesienna. Fajnie by bylo miec troche sniegu... Ohio. To druga taka śnieżyca w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Zima? Jaka zima? Mam snieg na Mt Hood tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 Od dzisiaj jestem obywatelem USA! "Third time is a charm", bo raz odwołałam ceremonię ze względu na ciążę, a drugi raz została odwołana przez śnieżyce. Ceremonia odbyła się w muzeum, w dużej sali, było 150 osób. Był bałagan, nikt nie wiedział, dokąd iść, i zirytowal mnie fakt, że kazano nam założyć maski. Nie mam nic przeciwko maskom, pod warunkiem, że wszyscy są traktowani tak samo, a tam kandydatom na obywateli kazano je założyc, a sędzia, oficerowie i urzędnicy nie mieli ich założonych. Nie chce nadużywac słowa "dyskryminacja", ale trochę tak to wyglądało. No nic, najważniejsze, że to koniec przygody z USCIS! Uff! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 Gratulacje! Jeszcze paszport i wizyta w SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_p2 Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Mam pytanie do osób które w tym roku biorą w procesie naturalizacji. Jestem z DV 2018 i do USA przyleciałem w sierpniu 2018. Kiedy mogę wypełniać wniosek? Czy podróże poza USA są brane pod uwagę ? ( średnio każdego roku byłem Ok 3tyg poza granicami Stanów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 7 minutes ago, bartek_p2 said: Mam pytanie do osób które w tym roku biorą w procesie naturalizacji. Jestem z DV 2018 i do USA przyleciałem w sierpniu 2018. Kiedy mogę wypełniać wniosek? Czy podróże poza USA są brane pod uwagę ? ( średnio każdego roku byłem Ok 3tyg poza granicami Stanów) 5 lat od daty zostania rezydentem minus 90 dni. Wygooglaj N-400 eligibility tool na stronie USCIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 (edytowane) 10 minutes ago, bartek_p2 said: Mam pytanie do osób które w tym roku biorą w procesie naturalizacji. Jestem z DV 2018 i do USA przyleciałem w sierpniu 2018. Kiedy mogę wypełniać wniosek? Czy podróże poza USA są brane pod uwagę ? ( średnio każdego roku byłem Ok 3tyg poza granicami Stanów) Wez GC do reki. Na dole masz "Resident Since". Przepisz miesiac / dzien tu: https://www.uscis.gov/forms/uscis-early-filing-calculator w rok wpisujesz 2023 (jako 2018 + 5) i Ci pokaze kiedy najwczesniej mozesz zlozyc. Tak, spowiadasz sie ze wszystkich, ale 3tyg / yr na nic nie wplywa. To bardziej chodzi o takie powyzej 6mo. Polecam tez https://www.uscis.gov/citizenship-resource-center/learn-about-citizenship/naturalization-eligibility-tool Edytowane 5 Czerwca 2023 przez Xarthisius 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_p2 Napisano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 Mam jeszcze pytanie dot. załączników do aplikacji. Mam polski akt małżeństwa a instrukcji jest informacja : "If your documents are in a foreign language, upload an English translation along with the original." Czy muszę mieć tłumaczenie od tłumacza przysięgłego ? Jak to powinno wyglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi