katlia Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 3 godziny temu, barnclose napisał: Takze w moim przypadku juz korporacja placi za mnie wiekszosc kosztow medycznych. Masz dobre ubezpieczenie. Super! To znak dobrej firmy. I zgadzam sie, ze poziom medycyny w USA jest przewaznie bardzo wysoki, i pacjenci (i ich rodziny) sa przewaznie bardzo dobrze traktowani. 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 39 minutes ago, mcpear said: Spójrz na giełdę i wskaźnik S&P 500. Oczekiwana korekta / recesja może właśnie się zaczyna i to jeszcze przed wyborami prezydenckimi. Czyżby @MeganMarkle miała kupić dom jeszcze w tym roku? ;););) W sumie fajnie, ze to tak zalezy od "nastrojow". Jeszcze rozumiem firmy, ktore produkuja cos materialnego: produkcja stoi, to nie ma zysku, ale w przypadku firm IT spadek o 10-12% w ciagu tygodnia? Ci programisci w domu, az tak sie op!@#laja? Cytuj
katlia Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) 3 godziny temu, pelasia napisał: Ja tam panikara nie jestem ale jesli chodzi o moje dziecko to juz inne sprawa Ja po prostu nie chcialabym nagle znalezc sie w kwarantannie na 2-3 tygodnie i to z dzieckiem. Tego bym sie najbardziej obawiala. Rady nie mam. Maz prowadzi firme w branzy studencko-podrozniczej... moge ci powiedziec ze jego business w tej chwili jest dead. Uniwersytety zamykaja programy, firmy odwoluja konferencje (corka wlasnie dowiedziala sie ze konferencja naukowa w San Francisco na ktora miala pojechac w marcu prawdopodobnie bedzie odwolana.) Wszyscy wlasciwie chca przeczekac ten okres. Edytowane 28 Lutego 2020 przez katlia Cytuj
Jackie Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 52 minuty temu, mcpear napisał: Kiedy lecisz? Generalnie monitoruj i patrz uważnie co się dzieje. Moja rodzina leci do Polski w czerwcu - na razie nie rozważam drastycznych kroków (typu odwołanie) My lecimy w sierpniu, mam nadzieję że do tego czasu virus zdechnie. Cytuj
katlia Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 33 minuty temu, Jackie napisał: My lecimy w sierpniu, mam nadzieję że do tego czasu virus zdechnie. Jezeli do sierpnia virus nie zdechnie i ludzie nadal nie podrozuja, staff mojego meza znajdzie sie na unemployment... Cytuj
Patipitts Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 Moze chociaz bilety potanieja;)Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj
mcpear Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 1 hour ago, Xarthisius said: W sumie fajnie, ze to tak zalezy od "nastrojow". Jeszcze rozumiem firmy, ktore produkuja cos materialnego: produkcja stoi, to nie ma zysku, ale w przypadku firm IT spadek o 10-12% w ciagu tygodnia? Ci programisci w domu, az tak sie op!@#laja? Hehehe. Programiści nie programują tylko dla własnego samozadowolenia. Ktoś to musi od nich kupić i za to zapłacić. Jak u klientów programistów produkcja stoi i nie ma zysku to w dłuższej perspektywie programiści będą głodni Giełda już antycypuje to i wycenia to ryzyko Cytuj
Karuzelka Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 Godzinę temu, Xarthisius napisał: W sumie fajnie, ze to tak zalezy od "nastrojow". Jeszcze rozumiem firmy, ktore produkuja cos materialnego: produkcja stoi, to nie ma zysku, ale w przypadku firm IT spadek o 10-12% w ciagu tygodnia? Ci programisci w domu, az tak sie op!@#laja? Każda firma IT ma związek z "czymś materialnym", jak sami nie produkują to robią dla kogoś kto produkuje. Cytuj
mcpear Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 1 hour ago, katlia said: I zgadzam sie, ze poziom medycyny w USA jest przewaznie bardzo wysoki, i pacjenci (i ich rodziny) sa przewaznie bardzo dobrze traktowani. Też się z tym w 100% zgadzam Cytuj
haneczka019 Napisano 28 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2020 3 godziny temu, PiciuK napisał: Panika, paniką, ale warto mieć świadomość tego co może się wydarzyć. To, że na leku wydrukowali Made in Poland, czy jakiś inny kraj to połowa prawdy, Większość komponentów tych leków pochodzi z Chin, nie bez powodu zamykają fabryki samochodów - choćby Nissan... Taaak, warto być świadomym i się dokształcić w pewnych kwestiach. Popularna grypa i jej powikłania "koszą" ludzi równo, ale jakoś o tym wszyscy zapominają i dają się ponieść fali sensacji. To samo z maseczkami... na cholerę zdrowym ludziom maski? Może warto byłoby się wcześniej zorientować do czego one służą. Ale to w sumie nie do Ciebie uwaga, tylko taka dygresja odnośnie tej paranoi, którą ludzie sami nakręcają. A wpływ tej paniki na ekonomię i gospodarkę, zaczynają co poniektórzy odczuwać w swoim własnym, realnym życiu zawodowym w tym również ja. Dlatego mnie to dodatkowe nakręcanie całej sytuacji, dodatkowo irytuje. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi