kzielu Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 52 minutes ago, PiciuK said: Coś wiesz o selekcji w GROM-ie? Jak się chcesz czegoś dowiedzieć, to poszukaj sobie wypowiedzi Petelickiego o tych "naziolach, "faszystach", "kibolach"... W ogóle nie wiem, jak możesz wspominać o jednostce im. Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej, przecież ci z AK to też naziole i faszyści. Rozszyfrowac o co Ci chodzi to nie moge... Piszesz kompletnie bez sensu. Co selekcja ma wspolnego z wypowiedzia Petelickiego ? Co ma Lubliniec do AK (poza nazwa) i co jedni i drudzy maja wspolnego z tymi goscmi rozwalajaccyh co popadnie (ulatwie - kompletnie nic) to nie wiem. Moze rozwin, niewatpie ze masz jakas teze na ten temat.... Prosta sprawa - chca bronic wolnosci to sa do tego odpowiednie miejsca... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 (edytowane) Kiedy Polacy zaczynaja odwolywac sie do chwalebnej przeszlosci i wielkich walk o niepodleglosc to zawsze mam ochote wywracac oczami. Bylo, minęło, move on. Nie porównaj tamtego patriotyzmu do dzisiejszych nacjonalistycznych grup. Czlonkowie tych grup nie rozróżniaja bycia dumnym z ojczyzny od skrajnego nacjonalizmu i czystej nienawisci do wszystkiego co "obce" (czyt. Nie katolickie, nie biale, nie heteroseksualne). Za taka Polske jest mi wstyd. Edytowane 12 Listopada 2020 przez Roelka v.2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Lol. Btw, czy forum dostanie kiedyś jakies nowe emotki? Brakuje mi tej takiej z popcornem. Idealna do obserwowania forumowej dramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 2 hours ago, PiciuK said: Ostatnio były lewicowe - co zrobiła policja? Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że niedawno polską policję dozbrojono kilkudziesięcioma milionami sztuk ostrej amunicji i wieloma innymi sprzętami do represji, że polską policję szkolą chińscy fachowcy z Pekinu? Jakiej interpretacji oczekujesz od nieprzychylnych mediów w Polsce, które pieją o prawicowych bojówkach? Polska dla Polaków - nie rozumiesz tego? Zastanów się w takim razie, kto i jak rządził od czasów przemian w '89 roku i dlaczego tylu młodych uzdolnionych ludzi wyjechało z tego kraju. Na pewno powodem nie były prawicowe, czy lewicowe bojówki... To co nazywasz „lewicowymi bojówkami” to były kobiety i to akurat one walczą o wolność i prawo wyboru - robiąc to notabene poprzez protest a nie rzucanie rac i napier*** się z policją. A co do tych młodych uzdolnionych ludzi co wyjechali z kraju to należę dokładnie do tej grupy i będąc całe moje życie patriotką i osoba kochającą Polskę i szanująca jej historie i tradycje, która nigdy nie chciała wyjeDzac z Polski - wyjechałam i nie wrócę. Wiesz dlaczego? Właśnie dlatego, że widzę co się dzieje i do czego obecna władza doprowadzi... a wiesz skąd wiem? Bo uczyłam się historii, a ona lubi się powtarzać. Także jeśli masz prawicowe poglądy, uważasz się za narodowca, nienawidzisz „lewaków” itp, to spoko, szanuje Twoje zdanie. Ale ty szanuj też poglądy innych. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 2 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Lol. Btw, czy forum dostanie kiedyś jakies nowe emotki? Brakuje mi tej takiej z popcornem. Idealna do obserwowania forumowej dramy. A mnie wcale nie jest do smiechu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haneczka019 Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 18 minut temu, MeganMarkle napisał: Twoje zdanie. Ale ty szanuj też poglądy innych. Patrząc na to co się dzieje w naszym kraju, na reakcję tej osoby na post mcpear, to stwierdzam, że to raczej niemożliwe. Nie do zaakceptowania jest inne zdanie, które nie jest zgodne z ideologią takich osób. Smutne, ale prawdziwe. Zawsze tak było i to też pokazała historia. Do czego taki radykalizm i brak otwartości na inne poglądy doprowadza, doskonale wiemy . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 6 godzin temu, PiciuK napisał: Ostatnio były lewicowe Lewicowe bojówki? Gdzie takie widziałeś? Nazywasz tak ludzi, którzy pomazali kilka kościołów (co wg mnie było bezsensowne) i porównujesz ich do ludzi, którzy rzucali racami w mieszkania? Serio? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuza007 Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 On 11/11/2020 at 12:36 PM, haneczka019 said: I tak z ciekawości sprawdziłam i nie ma informacji o tym w aplikacji, żeby można było kartę Citi dodać. No ja mam kartę Citi dodaną (i płaciłam wielokrotnie), więc można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Tu masz przykład rodzin z dziećmi pokojowo demonstrujących: Jak rozumiem Twoją narrację to była to prowokacja Policji tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 37 minutes ago, PiciuK said: Co pokazała historia? Narracja od lat jest taka sama. Nie ma znaczenia, czy na marsz przyjdzie 100, 150 tysięcy ludzi z całymi rodzinami, z dziećmi w wózkach. Faszyści, naziści, katole i wszystko co najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi