Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
33 minuty temu, Jackie napisał:

A my za 3 tygodnie lecimy w końcu do Izraela! Dałam radę spakować wszystko na 2 tygodnie dla 2 osób do 3 bagaży podręcznych (mamy prawo do 4 ale zawsze lepiej mieć mniej bagażu IMO) o wymiarach 23X41X51cm, w dodatku każdy nie mógł ważyć więcej niż 7 kilo. Najwięcej z wszystkiego waży nasz sprzęt do snorkelingu (płetw nie zabieramy, wypożyczymy). Pomaga fakt że w naszym AirBnB jest pralka i suszarka. Tym niemniej chodzę dumna jak paw jaka to zaradna jestem :D 

Po powrocie zdam dokładną relację :) 

Szalom Israel!  

Napisano

Chciałabym się pochwalić szanownym forumowiczom, że oto właśnie wczoraj nad ranem urodziłam na amerykańskiej ziemi naszego syna! Udało się siłami natury, mimo że duży chłop (4300g) i wszyscy zdrowi :) 

Amerykańską służbą zdrowia jestem rozczarowana, za te pieniądze oczekiwałabym naprawdę czegos więcej, a tymczasem z mojej subiektywnej perspektywy - lepszą miałam opiekę i pobyt przy pierwszym dziecku, gdy rodziłam w Warszawie na Żelaznej. No ale jest ok, jak dobrze pójdzie to jutro wypiszą nas do domu :) pozdrawiamy!

• Like 5
Napisano
4 godziny temu, MeganMarkle napisał:

Chciałabym się pochwalić szanownym forumowiczom, że oto właśnie wczoraj nad ranem urodziłam na amerykańskiej ziemi naszego syna! Udało się siłami natury, mimo że duży chłop (4300g) i wszyscy zdrowi :) 

O rety, wielki facet! Gratulacje! 

• Dziękuję! 1
Napisano
Teraz, katlia napisał:

Megan! Gratulujemy, i bardzo sie ciesze. Dzisiaj wieczorem wypije szampana za zdrowie calej czworki, ale zwlaszcza, w tej chwili za zdrowie mamy i maluszka. 

Ha ha ha katlia jak zaczniesz pic szampana za te wszystkie mamy i ich rodziny na forum, to w Denver butelek zabraknie ! Ale co tam, powod jest!

Napisano
Teraz, pelasia napisał:

Ha ha ha katlia jak zaczniesz pic szampana za te wszystkie mamy i ich rodziny na forum, to w Denver butelek zabraknie ! Ale co tam, powod jest!

Powod jak najbardziej jest. Ale butelek nie zabraknie bo ja -- ku wstydu narodu :P- mam tak slaba glowe do alkoholu ze po 3 kieliszkach czegokolwiek jestem raczej pod stolem. (No i piwa nie pije bo nie lubie. Czy wiesz jak glupio mieszkajac w Denver:D?)

• Haha 1
Napisano
1 minutę temu, katlia napisał:

Powod jak najbardziej jest. Ale butelek nie zabraknie bo ja -- ku wstydu narodu :P- mam tak slaba glowe do alkoholu ze po 3 kieliszkach czegokolwiek jestem raczej pod stolem. (No i piwa nie pije bo nie lubie. Czy wiesz jak glupio mieszkajac w Denver:D?)

Wiem doskonale, bo ja po 2 kieliszkach wina mam bombe, a po 3 to jestem w stanie spedzic troche czasu w toalecie. Juz o mocniejszych drinkach nie wspimne. Piwa rowniez nie pije. W stanie gdzie browarnie na kazdym rogu to az zal. 

• Upvote 1