mcpear Napisano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2020 (edytowane) No OK jeśli chodzi o weryfikację listu. Nie o to pytam. Wyślą do 30 milionów Kalifornijczyków karty. 22 miliony odeśle im z powrotem w dniu wyborów (więc wpłyną 2-3 dni po nich). A 5 milionów tych co wysłało te karty przyjdzie i osobiście zagłosuje po raz drugi. No i co? Który głos unieważnić? Pocztowy?(chyba tak - ale to każdy list trzeba będzie sprawdzać czy gdziekolwiek w stanie ta osoba nie zagłosowała to chyba nie będzie trywialne) osobisty?(nie ma możliwości) Jak to zrobić aby było dobrze - że tak powiem internet milczy na ten temat Do tej pory robili to prościej - wszystkie mail-in balots odkładali na kupkę i jak kupka była mniejsza niż różnica głosów między kandydatami to po prostu olewali bo i tak nie zmieniało to zwycięzcy Edytowane 25 Września 2020 przez mcpear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2020 2 minutes ago, mcpear said: No OK jeśli chodzi o weryfikację listu. Nie o to pytam. Wyślą do 30 milionów Kalifornijczyków karty. 22 miliony odeśle im z powrotem w dniu wyborów (więc wpłyną 2-3 dni po nich). A 5 milionów tych co wysłało te karty przyjdzie i osobiście zagłosuje po raz drugi. No i co? Który głos unieważnić? Pocztowy? Ktorykolwiek bedzie "drugi". Rozumiem, ze dziala to jak w Polsce. Maja spis wyborcow, gdzie stoi Jan Kowalski, zam. Piekna 13 itp. Przychodzisz osobiscie, podpisujesz sie, dostajesz karte do glosowania. Mail-in ballot tak samo: przychodzi i w spisie zaznaczaja, ze ten delikwent juz glosowal. W zaleznosci co dzieje sie pierwsze, albo odrzuca mail-in albo nie wydadza Ci karty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2020 W Polsce to działa tak, że jak zgłosisz chęc głosowania listownie to wykreślają Ciebie ze spisu i nie możesz zagłosować po raz drugi nie-listownie bo nie ma Ciebie w spisie. To samo jak weźmiesz zaświadczenie o głosowaniu poza okręgiem to na liście w okręgu już Ciebie nie będzie. Jakby działało tak samo to spis wyborców byłby pusty bo wszystkim wysłali listy z kartą. W Polsce jest centralny spis wyborców - nie jestem pewien czy w USA nawet na obszarze stanu są takie centralne listy, czy jednak nie są one na poziomie county. Co więcej możesz przyjść i zagłosować nawet jak się nie zarejestrowałeś uprzednio, rejestrując się w punkcie - co prawda wtedy twój głos odkładają na kupkę z boku i dołożą go po ewentualnej weryfikacji tylko jak ta kupka z boku jest większa niż różnica głosów. Nie chcę twierdzić, że system jest źle zaprojektowany ale wydaje mi się że może przeceniać uczciwość szczególnie jak jeden z kandydatów będzie próbował wykazać jego wadliwość i namawiał swoich wyborców do testowania "luk tego systemu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Września 2020 On 8/1/2020 at 2:01 AM, mcpear said: Aczkolwiek ja na same debaty nie planuje wolnego ... Nie spodziewam się niczego merytorycznie zaskakującego. Ja tez się nie spodziewam. W tym roku, biorąc pod uwagę tendencje obu kandydatów do gaf i/lub kontrowersji, debaty widzę stricte w kategorii entertainment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Ja debaty nie oglądam, zbyt cenię sobie spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Ja planuje włączyć tv. Na wszelki wypadek zrobię sobie meliske na uspokojenie i będę dzielnie słuchać. Popcornu nie ma co robic, bo za bardzo w zęby wchodzi ale pewnie będzie trzeba sobie nawet przed meliska jakiegoś kielicha strzelić, bo podejrzewam, że na trzezwo sie tego nie da oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Września 2020 4 hours ago, Jackie said: Ja debaty nie oglądam, zbyt cenię sobie spokój Tez nie bede ogladala, z tego samego powodu. No i z powodu ze jestem tchorzem. Nie lubie horror films i debat politycznych na ktorych mi zalezy. ALE: bede sledzila na forum gdzie ludzie beda wpisywali wrazenia live in real time. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Trump chyba stwierdził ze nie chce kolejnych debat i teraz bedzie mógł używać COVIDa jako wymówki. :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halyna Napisano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2020 35 minut temu, Roelka v.2 napisał: Trump chyba stwierdził ze nie chce kolejnych debat i teraz bedzie mógł używać COVIDa jako wymówki. :p Fakt : Amerykańska para prezydencka została przetestowana na obecność wirusa Covid-19 po tym jak jedna z jego doradców (doradczyń?) poinformowała Biały Dom o wykryciu u niej przedmiotowego wirusa. Prezentowana przez Ciebie merytoryka wypowiedzi wpisuje się w kolejną falę Fake Newsów przemycanych w ten czy inny sposób w przekazach mediów/środowisk wspierających opozycję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz007 Napisano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2020 https://www.nytimes.com/2020/10/01/us/foreign-workers-visas-h-1b-trump.htmlWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi