sly6 Napisano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 5 godzin temu, cclaudia napisał: Hej Mam kolejne 2 pytania: 1) Wysłaliśmy jakiś czas temu DS-260 na DV2020 (wylosowali męża, mnie nie). Po wysłaniu wniosku obroniłam licencjat i zastanawiam się czy jest sens dzwonić to kentucky żeby odblokowali wniosek, do tego we wniosku podany mam ciągle paszport na nazwisko panieńskie (nowego jeszcze nie wyrabiałam). Myślicie że powinniśmy odblokować wniosek i uzupelnić te dane? Czy przywieźć nowe dokumenty dopiero na rozmowę? 2) Po jakim czasie od złożenia wniosku dostaniemy jakieś info? Dopiero podczas maila o rozmowy w ambasadzie czy wcześniej wyslą jakieś potwierdzenie? To zależy jaki masz numer, jeśli bliski to poczekaj z uzupełnieniem danych. Dostaniecie z KCC zapytanie o dosłanie dokumentów, poczytaj dział o loterii dv2019. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 8 godzin temu, cclaudia napisał: do tego we wniosku podany mam ciągle paszport na nazwisko panieńskie (nowego jeszcze nie wyrabiałam). Nie zwlekaj z wymianą paszportu. Jeśli zmieniłaś nazwisko, to stary paszport jest ważny 60 dni od daty oficjalnej zmiany. Do procedur wizowych będziesz potrzebowała nowego, ważnego paszportu. Lepiej wymienić na spokojnie gdy jest jeszcze na to czas, niż potem się pocić z nerwów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 5 godzin temu, mola napisał: Nie zwlekaj z wymianą paszportu. Jeśli zmieniłaś nazwisko, to stary paszport jest ważny 60 dni od daty oficjalnej zmiany. Do procedur wizowych będziesz potrzebowała nowego, ważnego paszportu. Lepiej wymienić na spokojnie gdy jest jeszcze na to czas, niż potem się pocić z nerwów... Ok, ale czy po wymianie zmieniac wniosek? Jesteśmy ok. 13000 w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 3 godziny temu, cclaudia napisał: Ok, ale czy po wymianie zmieniac wniosek? Jesteśmy ok. 13000 w kolejce Zacznij od wniosku o nowy paszport. Jak będziesz miała go w ręku - przejrzyjcie na spokojnie z mężem swoje DSy i sprawdźcie co musicie zmienić. O ile Twój licencjat nie jest jakiś specjalnie kluczowy - dla "współwylosowanego" nie ma wymagań co do wykształcenia, o tyle uaktualnienie we wniosku paszportu na pewno oszczędzi Wam zamieszania. Na odblokowanie i edycję macie sporo czasu, nie ma co z tym gonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawex1972 Napisano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Hej Mam kilka pytań. Nasz numer to 23XXX Wysłałem wniosek DS-260 22 lipca . Jaka jest dalsza procedura? W jakim czasie można sie spodziawać potwierdzenia przyjecia przez nich tego wniosku, lub też jakiegos info jakie dokumenty chcą aby im jeszcze dosłać ?? Na jakiej stronie mozna sprawdzić swój status po wysłaniu wniosku?? Ogólnie proszę o jakies wskazówki, by nie zrobić jakiegoś blamażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cclaudia Napisano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Dnia 26.07.2019 o 01:30, Pawex1972 napisał: Hej Mam kilka pytań. Nasz numer to 23XXX Wysłałem wniosek DS-260 22 lipca . Jaka jest dalsza procedura? W jakim czasie można sie spodziawać potwierdzenia przyjecia przez nich tego wniosku, lub też jakiegos info jakie dokumenty chcą aby im jeszcze dosłać ?? Na jakiej stronie mozna sprawdzić swój status po wysłaniu wniosku?? Ogólnie proszę o jakies wskazówki, by nie zrobić jakiegoś blamażu. Też nie moge sie doszukac w jakim czasie dadza jakies info, ale status wniosku jest ciagle widoczny na stronie po zalogowaniu. Ogólnie to polecam dzwonić do Kentucky, wszyscy pod telefonem są bardzo mili i pomocni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawex1972 Napisano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Dnia 27.07.2019 o 09:47, cclaudia napisał: Też nie moge sie doszukac w jakim czasie dadza jakies info, ale status wniosku jest ciagle widoczny na stronie po zalogowaniu. Ogólnie to polecam dzwonić do Kentucky, wszyscy pod telefonem są bardzo mili i pomocni. Poczekam jeszcze miesiąc i jeżeli nic nie dostanę to jednak zadzwonię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paan Napisano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Witam, gdzie konkretnie mogę sprawdzić status wniosku ds 260, wiem że na tej stronie gdzie wypełniałem wniosek ale konkretnie gdzie, w jakiej zakładce? W prawym górnym rogu znalazłem takie coś: your case is currently at : KCC, oraz czy powinienem mailem otrzymać potwierdzenie przyjęcia wniosku , wniosek wysłałem w maju i jak do tej pory cisza, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazetingen Napisano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Hej, nie wiem czy ktoś jeszcze zaglądnie w ten temat ale mam pytanko. Co mam wpisać jako Permanent Adress? Skąd mam wiedzieć gdzie będę mieszkał po przylocie? Planowałem zatrzymać się w jakimś hotelu/airbnb na dwa tygodnie i wtedy sobie coś znaleźć ale adres będę znał najprawdopodobniej kilka dni przed wylotem. Pominąć tego nie można, więc co mam wpisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Wielu jak ma znajomych to wpisuje ich adres. Jak nie masz to wpisujesz adres hotelu gdzie planujesz zamieszkać po przylocie. To będzie adres na który wyślą Tobie GC. Aczkolwiek będziesz go jeszcze mógł zmienić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi