Skocz do zawartości

Lot do usa a wirus

nikon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 28.01.2021 o 10:08, PiciuK napisał:

YT to taka rzeźnia, gdzie prowadza się niewinne owieczki na rzeź... O ile jakieś pieski, kotki, serduszka są

powiedzmy niewinne, to kwestie polityczne, gospodarcze, militarne etc, już nie. Dzisiaj pelikany łykają obrazki, jak świeże ryby, więc różnej maści szarlatani, w tym służby mają ułatwione zadanie...

Taki niewinny przykład możliwej manipulacji

Nie chcesz nie wierz. tylko abyś póżniej nie obudził się z ręka w nocniku :ph34r:

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
8 hours ago, mcpear said:

Masz rację. Dzieci obywateli (niezależnie jaki mają same paszport) nie są objęte banem (nigdy nie były)

To samo dotyczy małżonków obywateli nie mających polskiego paszportu. W zeszłym roku w październiku moja koleżanka Polka normalnie wleciała do Polski, ona na polskim paszporcie, jej mąż i syn na amerykańskich, jako najbliższa rodzina.

Napisano
11 hours ago, mcpear said:

Masz rację. Dzieci obywateli (niezależnie jaki mają same paszport) nie są objęte banem (nigdy nie były)

Dzięki, nie widziałem o tym. 
Jak wyglada zatem kwestia przesiadki w Niemczech ? Czy oni przypadkiem nie maja kwarantanny? Czy lotów łączonych to nie dotyczy ?

Napisano

W sensie? Że niby po wylądowaniu w Niemczech muszą iść na kwarantannę na 10-14 dni aby lecieć dalej? Wątpię, że takie coś jest zaimplementowane. Przepisy o kwarantannie dotyczą zawsze kraju docelowego podróży - inaczej bilety z przesiadką nie miałyby sensu.

Napisano

ja leciałam przez Niemcy tydzień temu, nie musiałam robić ani testów ani nic, miałam przesiadkę, tam gdzie była kontrola paszportowa sprawdzają dokumenty latających i jeśli ktoś np przyleciał ze stanów i leci do Holandii to sprawdzają czy ma potrzebne testy i ogólnie czy ta osoba ma wszystkie potrzebne dokumenty które wymaga kraj docelowy podróży, ale to się zmienia z dnia na dzień, jak ja leciałam to USA było w strefie wysokiego ryzyka wiec nie potrzeba było testu PCR (w przypadku tranzytu, jak ktoś zostawał w DE to tak) ale jeśli leciał ktoś z Anglii, Południowej Afryki, Portugalii czy innych krajów z listy o największym stopniu ryzyka (bo występuje sars-cov-2) to trzeba mieć test PCR zrobiony (nawet w przypadku przesiadki) i wypełnić taki formularz i chyba trzeba mieć jakiś ważny powod podróży ale nie jestem na 100% pewna.

Napisano
9 minut temu, pelasia napisał:

I bądź mądry w tym całym bałaganie :wacko:

My póki co poczekamy. Tegoroczne plany wyjazdowe do Polski odłożyłem na półkę, dział "oczekiwanie na lepsze czasy". :P

Napisano
56 minutes ago, mvgda said:

ja leciałam przez Niemcy tydzień temu, nie musiałam robić ani testów ani nic, miałam przesiadkę, tam gdzie była kontrola paszportowa sprawdzają dokumenty latających i jeśli ktoś np przyleciał ze stanów i leci do Holandii to sprawdzają czy ma potrzebne testy i ogólnie czy ta osoba ma wszystkie potrzebne dokumenty które wymaga kraj docelowy podróży, ale to się zmienia z dnia na dzień, jak ja leciałam to USA było w strefie wysokiego ryzyka wiec nie potrzeba było testu PCR (w przypadku tranzytu, jak ktoś zostawał w DE to tak) ale jeśli leciał ktoś z Anglii, Południowej Afryki, Portugalii czy innych krajów z listy o największym stopniu ryzyka (bo występuje sars-cov-2) to trzeba mieć test PCR zrobiony (nawet w przypadku przesiadki) i wypełnić taki formularz i chyba trzeba mieć jakiś ważny powod podróży ale nie jestem na 100% pewna.

Cholera, my też lecimy w maju i już mi się odechciewa tej zabawy :rolleyes:

Napisano
48 minutes ago, andyopole said:

My póki co poczekamy. Tegoroczne plany wyjazdowe do Polski odłożyłem na półkę, dział "oczekiwanie na lepsze czasy". :P

Ja coraz bliższa tego samego podejścia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...