Pawex1972 Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 1 minutę temu, roxey90 napisał: Jestem załamana, powinnam mieć niedługo rozmowę, bo mój nr był w kwietniowym biuletynie i co, i teraz już nic nie wiadomo. Tak długo czekałam na kartę. Mój chłopak mieszka w Stanach, żyjemy w związku na odległość i to jedyna opcja jaka została. Człowiek wygrał w loterii i taka lipa... Próbuje się jakoś pozytywnie nastawiać, ale po takich niusach wcale to nie jest takie proste.... :((( trzeba czekać Never give up. Jeżeli pójdzie wszystko w kibel, spróbujemy znowu za rok.
katlia Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 24 minuty temu, andyopole napisał: Dopoki ludzie, czyli potencjalni zleceniodawcy "robot na dachu" beda mieli pieniadze na te inwestycje. Dokladnie... rozmawialm pare dni temu z kontraktorem ktory stracil 2 projekty ostatnio... ludzie stracili prace, i zrezygnowali z remodel'ow.
kzielu Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 14 minut temu, roxey90 napisał: Jestem załamana, powinnam mieć niedługo rozmowę, bo mój nr był w kwietniowym biuletynie i co, i teraz już nic nie wiadomo. Tak długo czekałam na kartę. Mój chłopak mieszka w Stanach, żyjemy w związku na odległość i to jedyna opcja jaka została. Człowiek wygrał w loterii i taka lipa... Próbuje się jakoś pozytywnie nastawiać, ale po takich niusach wcale to nie jest takie proste.... :((( trzeba czekać Akurat w Twoim przypadku to masz opcje malzenstwa jezeli chlopak jest tam legalnie (lub narzeczenstwa jezeli jest obywatelem) - moze nie juz w tej chwili ale opcja imigracji rodzinnej zostanie, nawet jak teraz zostanie zawieszona.
mvgda Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 2 godziny temu, mcpear napisał: Nadzieja umiera ostatnia. Dzisiaj powinna pojawić się treść Executive Order (no pewnie najpóźniej jutro) - wtedy będą znane szczegóły. Szczerze współczuję i nie zazdroszczę tym co wylosowano, a tym co opłacili wizę imigracyjną i mają takową w ręce i nie mogą wlecieć i zamienić ją na GC to już w szczególności. no ja jestem tą nieszczęściara, zastanawiam się czy jeśli się nie uda to czy w ogóle przedłużać ważność wizy i wydawać kolejne 2k tylko po to żeby znów się nie udało
roxey90 Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 Godzinę temu, kzielu napisał: Akurat w Twoim przypadku to masz opcje malzenstwa jezeli chlopak jest tam legalnie (lub narzeczenstwa jezeli jest obywatelem) - moze nie juz w tej chwili ale opcja imigracji rodzinnej zostanie, nawet jak teraz zostanie zawieszona. Echhh no właśnie nie, bo on ma tylko wizę pracowniczą, nie jest obywatelem Jakby miał obywatelstwo to bym się nie martwiła, a tak zielona karta był jak promień nadziei, a teraz już sama nie wiem jak to będzie. Naprawdę wszystkim współczuję, bo różne historie kierują Nas by wylecieć do Stanów, a tu teraz taka sytuacja. Jest naprawdę to cos wyjątkowego, ale jak myślę o kolejnej loteri,i przy której może się już nie poszczęścić, to całkiem załamka.
andyopole Napisano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2020 36 minut temu, mvgda napisał: no ja jestem tą nieszczęściara, zastanawiam się czy jeśli się nie uda to czy w ogóle przedłużać ważność wizy i wydawać kolejne 2k tylko po to żeby znów się nie udało Twoj przypadek jaskrawie uwidocznia (uwidacznia?) co sie dzieje w przypadku niestabilnosci prawa w jakimkolwiek panstwie. Panstwo Cie zaprosilo bo tak wyglada wlasnie procedura DV, zweryfikowalo, uznalo ze jestes OK, skasowalo niemale pieniadze, pomijajac wydatki dodatkowe, ktore ponioslas typu: dojazdy, tlumaczenia, badania, itp. Przychodzi jakis "kacyk" I oswiadcza ze sorry ale od jutra, albo od wczoraj (dlaczego nie?) dotychczasowe prawo nie obowiazuje. W Polsce mamy dokladnie to samo.
Pawex1972 Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 10 godzin temu, mcpear napisał: WSTRZYMANO WYDAWANIE ZIELONYCH KART NA 60 DNI. PO TYM OKRESIE ZAPADNĄ KOLEJNE DECYZJE. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-wstrzymuja-imigracje-zawieszenie-wydawania-zielonych-kart-na-60-dni/hjm4xg9
mcpear Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 Nadal nie ma EO - to pochodzi z konferencji prasowej którą PDT prowadził. EO spodziewany jest w środę. Wtedy będa znane szczegóły. O loterii nie wspomniał podczas konferencji.
Pawex1972 Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 25 minut temu, mcpear napisał: Nadal nie ma EO - to pochodzi z konferencji prasowej którą PDT prowadził. EO spodziewany jest w środę. Wtedy będa znane szczegóły. O loterii nie wspomniał podczas konferencji. 12 godzin temu, mcpear napisał: Czekamy. Jednak mała szansa że loterie ułaskawi z tego zarządzenia. Idzie po trupach. Robi wszystko by wygrać wybory, ludzie są dla niego tylko narzędziem. Nie liczy się z nikim.
mvgda Napisano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2020 a jak ma się wydawanie GC do przekroczenia granicy na wizie? Czy mogę przekroczyć granice jeśli ban będzie zniesiony a podczas bycia w US moja GC będzie po prostu na pending? przecież przy normalnej procedurze tez dostaje się gc jakoś po miesiącu lub nawet dłużej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.