Skocz do zawartości

DV 2020 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, roxey90 napisał:

Jestem załamana, powinnam mieć niedługo rozmowę, bo mój nr był w kwietniowym biuletynie i co, i teraz już nic nie wiadomo. Tak długo czekałam na kartę. Mój chłopak mieszka w Stanach, żyjemy w związku na odległość i to jedyna opcja jaka została. Człowiek wygrał w loterii i taka lipa... Próbuje się jakoś pozytywnie nastawiać, ale po takich niusach wcale to nie jest takie proste.... :((( trzeba czekać

Never give up. Jeżeli pójdzie wszystko w kibel, spróbujemy znowu za rok. 

• Odpowiedzi 957
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
24 minuty temu, andyopole napisał:

Dopoki ludzie, czyli potencjalni zleceniodawcy "robot na dachu" beda mieli pieniadze na te inwestycje.

Dokladnie... rozmawialm pare dni temu z kontraktorem ktory stracil 2 projekty ostatnio... ludzie stracili prace, i zrezygnowali z remodel'ow. 

Napisano
14 minut temu, roxey90 napisał:

Jestem załamana, powinnam mieć niedługo rozmowę, bo mój nr był w kwietniowym biuletynie i co, i teraz już nic nie wiadomo. Tak długo czekałam na kartę. Mój chłopak mieszka w Stanach, żyjemy w związku na odległość i to jedyna opcja jaka została. Człowiek wygrał w loterii i taka lipa... Próbuje się jakoś pozytywnie nastawiać, ale po takich niusach wcale to nie jest takie proste.... :((( trzeba czekać

Akurat w Twoim przypadku to masz opcje malzenstwa jezeli chlopak jest tam legalnie (lub narzeczenstwa jezeli jest obywatelem) - moze nie juz w tej chwili ale opcja imigracji rodzinnej zostanie, nawet jak teraz zostanie zawieszona.

Napisano
2 godziny temu, mcpear napisał:

Nadzieja umiera ostatnia. Dzisiaj powinna pojawić się treść Executive Order (no pewnie najpóźniej jutro) - wtedy będą znane szczegóły. Szczerze współczuję i nie zazdroszczę tym co wylosowano, a tym co opłacili wizę imigracyjną i mają takową w ręce i nie mogą wlecieć i zamienić ją na GC to już w szczególności.

no ja jestem tą nieszczęściara, zastanawiam się czy jeśli się nie uda to czy w ogóle przedłużać ważność wizy i wydawać kolejne 2k tylko po to żeby znów się nie udało 

Napisano
Godzinę temu, kzielu napisał:

Akurat w Twoim przypadku to masz opcje malzenstwa jezeli chlopak jest tam legalnie (lub narzeczenstwa jezeli jest obywatelem) - moze nie juz w tej chwili ale opcja imigracji rodzinnej zostanie, nawet jak teraz zostanie zawieszona.

Echhh no właśnie nie, bo on ma tylko wizę pracowniczą, nie jest obywatelem :( Jakby miał obywatelstwo to bym się nie martwiła, a tak zielona karta był jak promień nadziei, a teraz już sama nie wiem jak to będzie. Naprawdę wszystkim współczuję, bo różne historie kierują Nas by wylecieć do Stanów, a tu teraz taka sytuacja.  Jest naprawdę to cos wyjątkowego, ale jak myślę o kolejnej loteri,i przy której może się już nie poszczęścić, to całkiem załamka.

Napisano
36 minut temu, mvgda napisał:

no ja jestem tą nieszczęściara, zastanawiam się czy jeśli się nie uda to czy w ogóle przedłużać ważność wizy i wydawać kolejne 2k tylko po to żeby znów się nie udało 

Twoj przypadek jaskrawie uwidocznia (uwidacznia?) co sie dzieje w przypadku niestabilnosci prawa w jakimkolwiek panstwie.

Panstwo Cie zaprosilo bo tak wyglada wlasnie procedura DV, zweryfikowalo, uznalo ze jestes OK, skasowalo niemale pieniadze, pomijajac wydatki dodatkowe, ktore ponioslas typu: dojazdy, tlumaczenia, badania, itp.

Przychodzi jakis "kacyk" I oswiadcza ze sorry ale od jutra, albo od wczoraj (dlaczego nie?) dotychczasowe prawo nie obowiazuje.

W Polsce mamy dokladnie to samo.

Napisano

Nadal nie ma EO - to pochodzi z konferencji prasowej którą PDT prowadził. EO spodziewany jest w środę. Wtedy będa znane szczegóły. O loterii nie wspomniał podczas konferencji.

Napisano
25 minut temu, mcpear napisał:

Nadal nie ma EO - to pochodzi z konferencji prasowej którą PDT prowadził. EO spodziewany jest w środę. Wtedy będa znane szczegóły. O loterii nie wspomniał podczas konferencji.

12 godzin temu, mcpear napisał:

Czekamy. Jednak mała szansa że loterie ułaskawi z tego zarządzenia. Idzie po trupach. Robi wszystko by wygrać wybory, ludzie są dla niego tylko narzędziem. Nie liczy się z nikim. 

Napisano

a jak ma się wydawanie GC do przekroczenia granicy na wizie? Czy mogę przekroczyć granice jeśli ban będzie zniesiony a podczas bycia w US moja GC będzie po prostu na pending? przecież przy normalnej procedurze tez dostaje się gc jakoś po miesiącu lub nawet dłużej 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...